Sweden

Youcef och Mohamed körde över 23-åriga Axelle och släpade med sig hennes kropp

Det är natten mellan den 18 och 19 juli som polis och ambulans larmas till Fourvière i centrala Lyon. På den lummiga höjden, känd inte minst för basilikan Notre Dame de Fourvière, firar Axelle Dorier sin kommande födelsedag tillsammans med ett 40-tal vänner och bekanta.

Plötsligt dyker tre bilar, en Golf, en Mercedes och en Renault, upp med av vittnesuppgifter att döma vårdslösa förare. Föraren av Renaulten kör av oklar anledning på och dödar en hund som tillhör någon i festsällskapet. Det uppstår upprörda känslor, några av festdeltagarna larmar polisen medan andra försöker förmå de vårdslösa bilisterna att stanna kvar på platsen.

En av dem som försöker ingripa mot bildrullarna är 23-åriga Axelle Dorier. Hon ställer sig framför Golfen och säger åt föraren att stanna bilen. Men han stannar inte. Istället kör han på Axelle så hon fastnar i bilen och släpas med flera hundra meter. Axelles sargade kropp med en avsliten kroppsdel blir liggandes 800 meter från festplatsen. När ambulanspersonal anländer konstateras att hon är död.

Föraren av Golfen heter Youcef T. och hans medpassageraren Mohamed Y., skriver Lyon Mag. De båda invandrarmännen väljer en stund efter det brutala mordet att självmant överlämna sig till polisen. I förhör hävdar de att de känt sig trängda och fått panik när festdeltagarna försökt stanna deras bil, och att de inte förstått att de kört på och dödat en kvinna.

Det brutala mordet har rört upp starka känslor i Frankrike. I sociala medier trendar hashtaggen #JusticePourAxelle, rättvisa för Axelle, och en Facebookgrupp med samma namn har i skrivande tund samlat mer än 73.000 medlemmar.

Till och med självaste inrikesministern Gerald Darmanin upprörs av mordet. "Jag vill skänka en tanke till den unga undersköterska vars extremt våldsamma död upprört starka känslor. Jag tackar polisen och räddningstjänsten för en snabb insats. Dessa fruktansvärda handlingar får inte gå ostraffade", twittrar han.

Football news:

It's time to learn the names of new Borussia heroes. Now there are 17-year-old boys making goals
Paulo Fonseca: it's Important to bring Smalling back to Roma. We have only 3 Central defenders
Arteta about 2:1 with West ham: Arsenal made life difficult for themselves with losses, but they fought and believed in victory
Palace midfielder Townsend: Could have beaten Manchester United with a bigger difference. We had moments
Philippe Coutinho: I am motivated and I want to work hard to make everything work out well on the pitch
Torres on Chelsea: I Thought I could remain a top player, but I was unstable. Although there were enough successes
Neville on the broken penalty against Manchester United: an Absolute disgrace