Sweden

VIDEO: Polisen jagar känd kriminell – öppnar eld i bostadsområdet

På lördagskvällen fick boende i Göteborg bevittna både biljakt och skottlossning mitt i bostadsområdet. Gärningsmannen kunde gripas och är känd av polisen sedan tidigare.

Det var vid klockan 18.47 som en patrull försökte stoppa en Volvo 850 men föraren vägrade stanna och en biljakt inleddes som nådde ett bostadsområde i Lundby beläget i stadsdelen Hisingen.

Uppemot fem radiobilar ska ha deltagit i insatsen som pågick i omkring tio minuter i de centrala delarna av Hisingen. Biljakten får sitt slut när en polisman springer mot bilen och gärningsmannen gasar bilen mot honom. Polismannen öppnar då eld mot gärningsmannens bil mitt framför boende som filmade händelsen från sitt fönster.

Därefter har gärningsmannen kört sönder två av däcken vilket resulterade i att polisen kunde gripa honom.

Känd kriminell

Enligt vakthavande befäl Göran Carlbom är gärningsmannen 38 år gammal och känd av polisen sedan tidigare. Bilen som som mannen färdades i var anmäld stulen.

– Han är gripen och misstänkt för försök till grov misshandel och diverse trafikbrott. Bilen som blev beskjuten är beslagtagen och så är det ett ärende mot skottlossningen som kommer utredas särskilt, berättar Carlbom för GT.

LÄS ÄVEN: Mosaik i gångtunnlar ska öka tryggheten i utsatt område

authorimage

Football news:

Real won't buy players if they don't sell anyone. Ceballos and Lunin will return
Jaydon Sancho: I like playing in Borussia. We have extraordinary players
Pashalic scored 12 goals in the season – the best result in his career
Anyone who eats three slices of bread with Nutella will be in stock. Nagelsmann about the lineup for the game against atlético
Ødegård prematurely returned to the real world of rental Sociedade
Arsenal and Roma are discussing the exchange of Torreira for diavar
The trained bear was brought to the dressing room of the Sakhalin Resident