Sweden

VIDEO: Islamkritiker brände Koranen i ”utsatt område” – misshandlas blodig

I helgen höll det danska islamkritiska partiet Stram Kurs torgmöte i ett så kallat utsatt område i Köpenhamn. I samband med att partifunktionärer brände muslimernas heliga bok Koranen gick ett maskerat gäng till attack med slag och hoppspark. Partiledare Rasmus Paludan svarar att partiet kommer att bränna koraner i stadsdelen – varje dag i 20 dagar framöver.

Det var på lördagen som partiet besökte den invandrartäta stadsdelen Nørrebro i centrala Köpenhamn som i danska sammanhang beskrivs som ett ’ghetto’ där bland annat flera skjutningar har inträffat.

LÄS ÄVEN: Muslimska församlingar vill ändra svensk grundlag – hån mot religion ska förbjudas

Demonstrationen som direktsändes på ett Facebookkonto tillhörande en av Stram Kurs lokalavdelningar fångade händelsen när partifunktionären tände eld på Koranen. Strax därefter kommer tre män maskerade med munskydd fram för att stjäla boken.

I samband med att en av männen rycker tag i Koranen fångas ytterligare en person på bild när han från sidan utdelar ett knytnävsslag mot partifunktionären och sedan springer bort.

Därefter återvänder han fram mot partifunktionären för att utdela en spark. I bakgrunden hörs någon skrika ”välkommen till Nørrebro” och applådera attacken.

Polisen vägrade närvara

Samnytt har varit i kontakt med partifunktionären Philip Bagge som utsattes för misshandeln. Bagge meddelar att han kommer fortsätta att genomföra demonstrationerna men är besvärad över hur oprofessionellt den danska polisen agerade trots att torgmötet var bokat.

Polisen ljög om sin närvaro under hela demonstrationen. De sa att vi kunde starta men några poliser fanns inte på plats. Efteråt var poliserna ointresserade av att upprätta en anmälan och hänvisade mig istället till en stängd polisstation.

Philip Bagge. Foto: Privat

Paludan ska bränna koraner i 20 dagar

Den dansk-svenske partiledaren Ramsus Paludan har svarat på överfallet genom att utlysa 50 000 danska kronor i belöning till den som kan ge tips om gärningsmannen som leder till ett gripande och att personen döms.

Vidare har Paludan annonserat att partiet i 20 dagarna på raken kommer att hålla islamkritiska demonstrationer med koranbränning i området. På måndagen inleddes den första demonstrationen som omringades av en järnring av poliser och den danska säkerhetstjänsten PET.

Nedan följer ett klipp från demonstrationen där Koranen marinerades med bacon:

Samnytt har tidigare uppmärksammat hur partiet höll demonstrationer i Nørrebro år 2019. Det resulterade i att maskerade gäng startade upplopp i stadsdelen.

LÄS ÄVEN: Dansk politiker lekte med Koranen – invandrargäng svarade med upplopp

Football news:

The Athletic journalist on Liverpool's announcement of their withdrawal from the Super League: No mention of the fans and no apologies. Gloom
Arsenal - to fans after leaving the Super League: We made a mistake and we apologize. We have heard you
Ceferin on the withdrawal of the Premier League clubs from the Super League: We are once again united and moving forward together
Tuchel on the fight for the top 4: Everything is in the hands of Chelsea
Chelsea announced their withdrawal from the Super League last of the Premier League clubs
Six English clubs - Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal and Tottenham - intend to return to the Association of European Clubs (ESA) after they decided to withdraw from the European Super League
Super League does not give up: they promise to revise the format in order to return and save football further