Sweden

VIDEO: Gängkriminella öppnar eld mitt på gatan i Borås – ”Era små horungar”

Samhällsnytt har tagit del av ett videoklipp som visar hur en gängkonflikt utmynnar i skottlossning mitt på gatan. Nu åtalas sex män misstänkta för delaktighet i skjutningen – samtliga med utomvästlig invandrarbakgrund och långa utdrag i belastningsregistret – uppgifter som statstelevisionen SVT väljer att utelämna i sin rapportering.

Det var den fjärde juli som två gängkriminella grupperingar drabbade samman vid två tillfällen på Östgötagatan och Norrby Tvärgata i det invandrartäta och ”särskilt utsatta” området Norrby i Borås stad.

LÄS ÄVEN: Sex livsstilskriminella häktade för gängskjutning i Borås


På brottsplatsen syns gammal graffiti med budskapet, ”fuck tha polis”. Foto: Google Maps

Den första skjutningen inträffade i samband med ett bråk på gatan. Ytterligare en skjutning skedde en timme senare i stadsdelen Hässleholmen. Båda händelserna är led i en pågående gängkonflikt i området.

Målsägande i den första skjutningen förnekar att han ska ha varit mål för attacken och skjutningen. Men polisen misstänker att han är den gärningsman som har åkt med ytterligare en person och öppnat eld mot en stängd restaurang som hämndaktion efter den första skjutningen.

I videoklippet nedan från den första skjutningen ses hur maskerade män hetsar mot varandra. Detta resulterar sedan i att en av personerna i bild drar fram ett vapen som avlossas på gatan.

– Era små horungar, din lilla fitta.

– Kom då din lilla fitta.

Misstänkta nekar

Den 10 augusti väckte kammaråklagare Joel Pollnow åtal mot sex män som alla har utomvästlig bakgrund och gedigna utdrag i belastningsregistret. Det är emellertid detaljer som statstelevisionen SVT helt utelämnar i sin rapportering.

Alla misstänkta förnekar brott och påstår att de inte är personerna som syns på kamerabilderna. Nedan polisens daktningsbilder på de misstänkta.


LÄS ÄVEN: Invandrargäng slår sönder mannens käke och tänder efter att han sagt ifrån om deras äggkastning

authorimage

Football news:

Tonali passes poorly, fails in defense and loses the competition in Milan, and Pirlo calls him perfect and puts him above himself
Edouard Mendy: I am Chelsea's first African goalkeeper. It's a big responsibility
Marcelo will not play Betis due to back discomfort
We want to make sports shopping better. Become a part of our research focus group!
Claudio Bravo: In Barca and Manchester City, the goalkeeper should be a Central defender
Barca were offered Cavani and Dzeko. The club rejected them
West ham offered 23+10 million pounds for defender fofan. Saint-Etienne refused