Sweden

Vi får inte ett bättre samhälle för att vi använder ”fina” ord

#AdSplashOverlayWindow { display: none; }

Vi får inte fram fler respiratorer för att vi präntar in i varje skolbarn att alla människor har samma värde, skriver Stina Oscarson.
Vi får inte fram fler respiratorer för att vi präntar in i varje skolbarn att alla människor har samma värde, skriver Stina Oscarson. Foto: Janerik Henriksson/TT och Van Campos/TT

Vi får inte fram fler respiratorer för att vi präntar in i varje skolbarn att alla människor har lika värde. Språket kan inte ersätta politiken.

Om du någonsin varit på yoga har du säkert hört läraren säga ”fläta dina tio fingrar” då det är en mycket vanlig instruktion och ingen jag själv någonsin reflekterat över. Det gjorde dock den tioårige sonen till en av mina lärare.

Modern fick sig en sträng tillsägelse att så fick hon inte säga eftersom det kunde uppfattas diskriminerande. För tänk om det kommer någon som bara har nio fingrar. Då kommer hen att känna sig kränkt.

Football news:

Zidane of Real Madrid: I finished my career at 34, and Luca wants to continue
Atletico will extend the contract with Parti and increase the amount of compensation to 87.2 million pounds (Ghana Soccer Net)
This player celebrated reaching La Liga so strangely that he had to take a cocaine test. The result is negative
Liverpool are ready to offer 20 million euros for Tiago, Bayern demand 40 (Sport Bild)
PSG asks Barca for Dembele and 80 million euros in exchange for Neymar (El Chiringuito TV)
Kike Setien: I See myself as Barca's coach next season
Disney's tourist Paradise, where MLS and the NBA return: 50+ playgrounds, a lot of children at normal times, cartoon characters everywhere🧞 ♂ ️