Sweden

Vårdpersonal smittas – Sverige saknar resurser för att testa dem

Från andra länder har det kommit nyheter om hur vårdpersonal insjuknar i coronavirus och även dör. Bara i Italien har ett 50-tal läkare avlidit.

Även från Sverige kommer nu rapporterar om smittad vårdpersonal.

Enligt Aftonbladet har bland andra en läkare från en akutläkarbil i Stockholm drabbats och vårdas i respirator.

Tidningen skriver att sjukvårdspersonal runt om i landet har smittats av viruset, däribland flera från akutläkarbilarna i Stockholm.

Även flera ur ambulanspersonalen har smittats och sitter i karantän. Den gruppen är särskilt utsatt.

På grund av att skyddsutrustningen delvis varit slut har personal bland annat tvingats återanvända engångsmaterial. Nu kommer dock ambulansen få använda försvarsmaktens skyddsmask 90, och man har också börjat få tag på viss skyddsutrustning.

– Tio procent av medarbetarna är hemma. Vi har önskat och krävt att man ska ta prover på vår personal för att veta om de har smittats eller inte, men det är ett av problemen, det är konkurrens om det och det finns inte tillräckligt med resurser för att ta prover på vårdpersonal, säger Åke Östman på Ambulanssjukvården i Storstockholm, till Aftonbladet och påpekar att man försöker jaga skyddsutrustning från hela världen för att kunna skydda sin personal.

Football news:

Bale will not leave Real Madrid in the summer. The club did not receive any offers
Ibrahimovic flew to Sweden. It will treat an injury to the calf muscle
Manchester United took 140 million pounds on loan. Perhaps this money will be spent on transfers in the summer
Napoli offers 22 million euros for God. Sassuolo wants 35 million^. Napoli intends to acquire the midfielder Sassuolo Jeremy Boga
The President of Brescia confirmed Balotelli's departure: He is a strange guy. We are disappointed
Troy Deeney: Sorry For Liverpool. This will be the year the pandemic tainted, not the year they took over the League. They deserve a trophy
Panucci can lead the Liege standard