Sweden

”Vård och säkerhet går hand i hand”

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Foto: Johan Nilsson/TT

Säkerhetsklassningen är ett sätt att tydliggöra den anpassning till säkerhet och vård som SiS måste ha utifrån hur vårt samhälle har förändrats med gängkriminalitet och allt grövre brott i unga år. Det skriver Annika Eriksson och Petter Wåhlberg, Statens institutionsstyrelse, i en replik.

Peter Andersson menar att Statens institutionsstyrelses (SiS) säkerhetsarbete leder till försämrad vård och behandling (SvD Debatt 20/10). Även om hans engagemang i SiS verksamhet är lovvärt, bygger artikeln på en del missuppfattningar.

Det tycks vara en vanlig missuppfattning att säkerhet och vård inte går att kombinera, men den första förutsättningen för att lyckas med vården är att ungdomen eller klienten inte är avviken utan fysiskt på plats för att ta emot behandlingen. Därför måste man förstå att både vård och säkerhet går hand i hand och att säkerhetsarbetet bidrar till ökad trygghet för både medarbetare, ungdomar och klienter. Tryggheten i sin tur skapar förutsättningar för att ta emot vården och behandlingen.

Football news:

Goodbye, Dad Buba Diop. Thanks to you, I lived the most memorable tournament of my childhood
Nuno about 2:1 with Arsenal: We played amazing, very proud. Jimenez recovered
Arsenal scored 13 points in 10 opening matches - the worst result in 39 years
West Brom can be bought by us investors. The Chinese owner of the club wants 150 million pounds
Lampard on Mourinho's words about ponies: You have Kane, Son, bale and alli. We are all fighting to win the Premier League
Mourinho on winning the Premier League: Tottenham are not in the race, because we are not a horse, but a pony
Laurent Blanc: I will return to football, but in children's. Now coaches are being asked to increase the cost of players, I don't like it