Sweden

Vänsterns partiledarkandidat: Jag är inte EU-motståndare

Inrikes. Nooshi Dadgostar, 35, som troligen kommer efterträda Jonas Sjöstedt som Vänsterpartiets ordförande, vill inte definiera sig som EU-motståndare. Det säger hon i en intervju med Europaportalen.

Gilla artikeln på Facebook

Det är sannolikt Nooshi Dadgostar som kommer ta över när Jonas Sjöstedt lämnar som Vänsterpartiets ordförande.

Till skillnad från Sjöstedt, som åtminstone tidigare varit en uttalad motståndare till det globalistiska EU-projektet, är Dadgostar det inte.

Enligt Europaportalen är Dadgostar, vars föräldrar kommer från Iran, "noga med att inte" definiera sig som EU-motståndare.

– Jag har inte definierat mig på det sättet. Jag är väldigt konstruktivt inställd och vill ha väldigt stora förändringar. Jag kallar mig vänsterpartist, säger Nooshi Dadgostar till Europaportalen.

Det hon bland annat vill driva är offentliga investeringar för fler bostäder i Sverige, vilket hon anser stoppas av nuvarande EU-regler. Hon vill inte heller flytta för mycket ekonomisk makt till EU.

Förra året sade Jonas Sjöstedt att han inte vill lämna EU. "Kampen mot högerextremismen" i EU-parlamentet var viktigare.

Football news:

Koeman Pro 1:3 with Real Madrid: a Controversial penalty affected the result. Barcelona didn't deserve to lose
Mendy has conceded 1 goal in 4 games at Chelsea. Kepa - 6 for 3 matches this season
RB Leipzig expects Liverpool to offer 40+ million pounds for Upamecano in January (the Sunday World)
Real Madrid contacted Pochettino before the Clasico (Onda Cero)
RFEF can punish Koeman for words about VAR after the Clasico
Luke Shaw: Their goalkeeper made a couple of saves and left Chelsea in the game. Manchester United should have taken 3 points
Vasily Utkin: Khabib will return. I am sure