This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vänsterjournalist som skuggade jury togs på bar gärning

Media. Polisen har släppt videomaterial som visar hur en journalist från vänsterradikala MSNBC skuggade jurymedlemmar i Kyle Rittenhouse-målet – till synes för att försöka avslöja deras identitet och hänga ut dem.

Gilla artikeln på Facebook

Målet mot Kyle Rittenhouse, som friades efter att ha skjutit ihjäl vänsterextremister i självförsvar vid ett BLM-upplopp, har varit ett av de mest politiskt laddade i USA på länge.

Pressen från medierna och de politiska makthavarna att fälla 18-åringen var stenhård.

Mitt under rättegången stoppade polisen MSNBC-journalisten James Morrison när han i sin bil följde efter en buss som de anonyma jurymedlemmarna satt i.

Morrison hade stora problem med att förklara om han hade något syfte med sitt agerande annat än att försöka hänga ut jurymedlemmarna och deras identiteter offentligt. Han påstod att vänsterkanalens producenter i New York hade sagt åt honom att följa efter bussen från domstolsbyggnaden.

Producenten Irene Byon kom sedan med en förvirrad förklaring för polisen som gick ut på att MSNBC ville "hitta ledtrådar" om fallet genom att följa efter bussen.

Domaren i Kyle Rittenhouse-målet kallade händelsen, som inträffade två dagar innan domen föll, för "extremt allvarlig" och portade MSNBC från domstolen.