Sweden

Vad händer egentligen i Belarus?

#mega-ad-wrapper { display: none; }

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen djupdyks i utvecklingen i Europas sista diktatur, Belarus, eller Vitryssland som många fortfarande kallar landet.

I söndags hölls presidentval i Belarus, ett val som alla på förhand visste skulle vara riggat till president Alexander Lukasjenkos fördel. Trots det präglades veckorna före valet av omfattande demonstrationer, och Svetlana Tichanovskaja klev fram som frontfigur efter att hennes man, den populäre videobloggaren Sergey Tichanovskij, fängslats.

Det officiella valresultatet visar en jordskredsseger för Lukasjenko, men få tar det på allvar. Sedan det presenterades har revolutionsliknande scener utspelat sig i huvudstaden Minsk, och i andra städer runt om i Belarus.

Det är inte första gången som folk i Belarus demonstrerar, men många menar att det är annorlunda den här gången. Är Lukasjenkos skräckvälde på väg att ta slut? Och vad kommer det i så fall att innebära?

Ledarsidans Henrik Sundbom diskuterar med Amanda Valentin, biträdande generalsekreterare för Liberalernas demokratistiftelse Silc, med ett mångårigt engagemang för Belarus opposition och Martin Kragh, chef för Rysslands- och Eurasienprogrammet vid Utrikespolitiska Institutet.

Football news:

Claudio Bravo: In Barca and Manchester City, the goalkeeper should be a Central defender
Barca were offered Cavani and Dzeko. The club rejected them
West ham offered 23+10 million pounds for defender fofan. Saint-Etienne refused
Andy Cole on £ 109m for Sancho: it's crazy money. Manchester United will not spend them at random
Juventus loaned Luca Pellegrini to Genoa
Palace, Brighton and Sheffield want to buy Brewster. Liverpool ask for 25 million pounds
Milan have offered 4 million euros for the striker Bodo-Glimt Gauge. He scored them in the Europa League