Sweden

V och SD plötsligt tillsammans – utan politiska förkläden

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Det är nog överraskande – och lite generande – för den blivande V-ledaren Nooshi Dadgostar att hittills bara Sverigedemokraterna har nappat på hennes initiativ, skriver Göran Eriksson.
Det är nog överraskande – och lite generande – för den blivande V-ledaren Nooshi Dadgostar att hittills bara Sverigedemokraterna har nappat på hennes initiativ, skriver Göran Eriksson. Foto: Henrik Montgomery/TT

Motpolerna V och SD är hittills ensamma om att vilja stoppa förslaget om sänkta arbetsgivargifter för unga. Och på regeringssidan räknar man kallt med att Moderaterna inte ska våga stoppa en skattesänkning som Svenskt Näringsliv vill ha.

Det är ingen överraskning att Vänsterpartiet söker allierade mot budgetförslaget om lägre arbetsgivaravgifter för ungdomar. I våras stoppade en riksdagsmajoritet bestående av Vänsterpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna ett liknande regeringsförslag.

Det ”vänsterkonservativa blocket” skakade då om regeringen och januaripartierna: deras gemensamma budget visade sig inte alls vara osårbar. Och lika oroad som man blev på regeringssidan, lika mycket förhöjdes livskänslan i oppositionen, från Vänsterpartiet till Sverigedemokraterna.

Football news:

Carrera about the fight with Livaya: Utter nonsense
Levandovsky has 9 goals after 5 rounds. 14 Bundesliga clubs have scored less than that
Fati is the youngest goalscorer in the Clasico. He broke Raul's 1995 record
Ramos is playing his 31st match against Barca for Real Madrid in La Liga. He repeated the record of Raul and hento
Pep Guardiola: Manchester City lost 7 points - that's a lot. But problems arose for various reasons
Sandro Schwartz: Dynamo played intensely and scored 3 goals. We wanted to be more active in the attack
The tour in Italy started with a cool comeback with 6 goals. But it was difficult to see, because the main star was a dense fog