Sweden

V ger besked om misstroendehot

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar vill väcka misstroende mot Stefan Löfvens regering. Arkivbild.
Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar vill väcka misstroende mot Stefan Löfvens regering. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Vänsterpartiet kallar till pressträff med partiledaren Nooshi Dadgostar klockan 10. TT erfar att det handlar om partiets hot om att fälla regeringen om den går vidare med förslaget om marknadshyror.

Tålamodet är på upphällningen, enligt en V-företrädare. Sveriges Radio Ekot uppgav i helgen att partistyrelsen har en plan för hur de ska gå vidare med misstroendehotet – något som ska ske om statsminister Stefan Löfven inte lägger utredningsförslaget om friare hyror i nyproduktion åt sidan. Och hittills har inte Löfven visat tecken på att vilja lyssna på V-kraven.

Hur det hela ska ske är dock fortfarande klart. För att få en misstroendeförklaring till stånd i riksdagen behöver V stöd från ett annat parti, då minst 35 ledamöter måste skriva under förklaringen.

Football news:

Bernardo Silva may leave for Barca or Atletico after the transfer of Grealish to Man City
Nikita Nagorny received a T-shirt with the autograph of Cristiano Ronaldo as a gift
Messi will sign a contract with Barca today. La Liga has allocated 280 million euros to the club after a deal with an investment fund
Chelsea will soon offer more than 110 million euros for Lukaku
Ronald Araujo: We believe that Messi will be with us already in the match for the Gamper Cup
Pogba will start the season with Manchester United. PSG retains Interest in the midfielder
Real presented a blue guest uniform. It has orange inserts and graffiti elements