Sweden

Utsikt och koppling till Bellman löser gåtan?

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Foto: Johan Lindberg

Här är ledtrådsbild nummer 5 till veckans Stockholmsgåta – här kan ni se utsikten från huset som utmaningen gäller. Frågan är som vanligt: Var är bilden tagen?

Foto: Johan Lindberg

Bild från en balkong i huset.

Foto: Johan Lindberg
Foto: Johan Lindberg
Foto: Johan Lindberg

Det kommer ytterligare några bilder under veckans gång som underlättar jakten på rätt plats. En ny ledtråd är att delar av det som utsikten visar var bekant även för Carl Michael Bellman, som ibland sökte sig hit på 1700-talet. Per Anders Fogelström har skrivit om krogen som låg här att det var ett av de värdshus ”dit mindre nogräknade supbröder sökte sig – det avlägsna läget och trädgården lockade till ett ganska vilt liv”.

En tidigare ledtråd är att färgen på huset stack ut mycket i omgivningen när det byggdes. ”Det räckte att jag sa färgen så visste alla i stadsdelen vilket hus jag bodde i”, säger en kvinna som har bott i huset sedan det byggdes. Hon berättar också att kvarteret betraktades som ”otäckt” av många när hon flyttade dit.

Football news:

Vardy has scored 11 goals in 12 games against Arsenal in the Premier League. Only Rooney has more
15,000 Teddy bears were planted at the Heerenveen match as part of a campaign to fight cancer. Toys sold for 230 thousand euros
Adidas and Pharrell Williams have reinvented the old forms of Real Madrid, Arsenal, Manchester United, Bayern Munich and Juve. The design is hand-made and celebrates imperfection
Barcelona filed a complaint about the refereeing of the match with Real Madrid to the Spanish football Federation
Depay dedicated a goal for Lyon to van Dijk: Stay strong, my brother
Fabio Paratici: We are negotiating a contract with Dybala. Interested in an extension
Mats Hummels: Klopp's Press conferences are evening talk shows