This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Två covid-positiva efter OSSE-mötet

Finlands utrikesminister Pekka Haavisto har testat positivt för covid-19. Han deltog på OSSE-mötet i Stockholm förra veckan.
Finlands utrikesminister Pekka Haavisto har testat positivt för covid-19. Han deltog på OSSE-mötet i Stockholm förra veckan. Foto: Mads Claus Rasmussen / TT

I lördags kväll meddelade Finlands utrikesminister, som var på OSSE-mötet i Stockholm i mitten av förra veckan, att han testat positivt för coronaviruset. Nu uppger UD för SvD att ytterligare en deltagare vid mötet har testat positivt.

Under lördagskvällen meddelade finska utrikesministeriet att Finlands utrikesminister Pekka Haavisto har testat positivt för covid-19. Haavisto var en av 51 utrikesministrar som deltog på OSSE:s möte norr om Stockholm i förra veckan.

På söndagen uppgav UD:s presstjänst i ett mail till SvD att ”ytterligare ett fall av covid-19 har bekräftats hos en deltagare” vid mötet. Några fler detaljer om vilken befattning deltagaren hade eller vilken roll personen spelade vid mötet angavs inte med hänvisning till patientsekretess.