Sweden

Tucker blir kvar i rutan

Tucker Carlson hamnade på ADL:s radar när han i veckan kritiserade den pågående massinvandringen till USA, som han ansåg var problematisk eftersom den innebär att politikerna byter ut sina väljare. Carlson betonade dock att det inte var en rasfråga utan en "rösträttsfråga".

– Glöm det här med befolkningsbyte, det handlar om väljarnas rättigheter, sade Carlson i inslaget.

Det köper dock inte ADL som menar att kritik mot invandringen i själva verket är en förtäckt kritik mot amerikanska judar.

– Det är den här farliga idén om att det finns en sammansvärjning av judar som planerar att överösa landet med svarta, muslimer och så vidare, förklarade ADL:s vd Jonathan Greenblatt för CNN.

Fox News styrelseordförande Lachlan Murdoch svarade ADL att han hade sett inslaget, och att Carlson där hade "avfärdat teorin" om befolkningsbyte. Tucker Carlson antydde inte heller någonting om judar i inslaget.

USA:s president Joe Biden var däremot mer frispråkig när han i ett tal 2013 uppgav att "omfamnande av invandringen" och en rad andra samhällsförändringar var produkter av "det judiska inflytandet" i USA.

– Jag kan slå vad om att 85 procent av alla dessa samhällsförändringar, vare sig de kommer via Hollywood eller sociala medier, beror på judiska makthavare inom dessa branscher, sade Joe Biden, som nyligen kammade hem 77 procent av de judiska rösterna i presidentvalet efter att själv ha gått till val på ökad invandring.

Efter Murdochs besked om att ha kvar Tucker Carlson på Fox News steg News Corps aktie något. Jonathan Greenblatt sade att ADL ångrade att man år 2010 gav medalj till Fox News-ägaren Rupert Murdoch, för den senares mångåriga stöd till Israel.

I israeliska Haaretz kritiserar den dåvarande ADL-ordföranden Abe Foxman det utspelet, och säger att han står fast vid beslutet att ge Rupert Murdoch medalj.

Football news:

Ex-referee Andujar Oliver on the Real Madrid match: Morcillo put out his hand and blocked Odriosola's cross. I do not understand how Laos did not give a penalty
Alisson - the 6th goalkeeper to score in the Premier League, and the first with the winning goal
Alisson on the 95th-minute goal: I hope my father saw it. I am sure he is celebrating with God
Liverpool are 1 point behind the Champions League zone with 2 rounds to go
Messi has scored 30+ goals in the La Liga season for the 9th time
Messi scored his 30th goal in this La Liga campaign. He is ahead of Benzema and Moreno by 8 goals
Sancho has 10 + assists for the third consecutive season. Of the English in the top 5 of the European Leagues, Beckham was the last to give so much