Sweden

Trumpanhängaren: "Socialist, stick till Kuba"

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Ordet "socialism" får många av dem att se rött och bedyra sin lojalitet till president Trump. Andra älskar Demokraternas löften om sociala skyddsnät och stöd till arbetare.

Just nu pågår en intensiv dragkamp om de amerikanska kubanerna, en liten men inflytelserik väljargrupp som kan bli avgörande i USA:s presidentval.

Domenic Sanfana, pensionär som är född i New Jersey av kubanska föräldrar, och Zonia San Martin, som är född i Kuba och arbetar som narkossköterska i Florida, stödjer Demokraternas Joe Biden respektive Republikanernas Donald Trump. Här bråkar de utanför ett av Bidens kampanjmöten i Miami.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Zonia San Martin är född i Kuba men bor nu i Florida och arbetar som narkossköterska. Hon säger att hon älskar det kapitalistiska USA och tänker rösta på president Donald Trump.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kubanskamerikanska Maria-Elena Lopez arbetar i fastighetsbranschen och är vice ordförande i det lokala demokratiska partiet i länet Miami-Dade i Florida. Hon växte upp i en republikansk familj men gick som vuxen över till Demokraterna.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den kubanska amerikanen Rodolfo Amaro, som tillverkar cigarrer för hand i en liten verkstad i Miamistadsdelen Little Havana, säger att många landsmän gillar president Donald Trump av ideologiska, anti-socialistiska skäl. Själv är han mer för Demokraternas Joe Biden.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Att ordet socialism används så flitigt när Republikanerna kampanjar bland kubaner i Florida gör demokraten och filmmakaren Carmen Pelaez, som driver "Cubanos for Biden" arg. Hon anser att motståndarpartiet demoniserar Joe Biden.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Skriken hörs flera kvarter bort. Att Demokraternas presidentkandidat Joe Biden talar på ett gym under en motorväg i Miamistadsdelen Little Havana har inte varit känt länge. Ändå flockas nu anhängare, demonstranter och medier utanför.

Bland dem som sticker ut är en kvinna i blommig topp, röd Donald Trump-keps och flagga på munskyddet. Hon bär en hemmagjord skylt med texten "Demokraterna = socialister". Snart är hon inbegripen i en skrikande ordväxling med en aktivist i rutig skjorta, som med sin skylt visar att han stödjer Joe Biden.

Football news:

Manchester City reached the 1/8 final of the Champions League
The world says goodbye to Maradona. Even the English forgot about the Hand of God and recognized the greatness of the legend
Mourinho bought the Hamon Region for 500 pounds. He promised this if the defender does not beat Mahrez
River paid tribute to Maradona. Diego played for the club's superclasico Rivals
Unknown stories about Diego: as a child, there was not enough food for the whole family, my mother skipped dinner, at the first job I poisoned cockroaches
Pele on Maradona's death: I lost a great friend and the world is a legend
Due to Maradona's death, Boca juniors' playoff game in the Copa Libertadores was postponed for a week