Sweden

Trump framhärdar: ”Vi kommer vinna”

Medan medierna gör gällande att Joe Bidens administration näst intill dagligen tar nya steg mot att ta över presidentskapet i januari, fortsätter president Donald Trump att framhärda och hävda utbrett valfusk som man inom kort kommer att ta till domstol.

På en pressträff nyligen presenterade Trumps jurister vad man jämförde vid ett öppningsanförande i en rättegång där man kommer att redovisa bevisen mer utförligt allteftersom.

I ett utspel på sociala medier på tisdagen gör Trump klart att hans team håller på att förbereda sina bevis för att inom kort lämna in sin stämning till domstolen som kan tas ända till högsta domstolen med en stor majoritet konservativa domare.

Länken Trump delar går till Breitbart och handlar om en undersökning som visar att nästan åtta av tio av presidentens väljare tror att valet i början av månaden var riggat.

LÄS ÄVEN: Stor andel amerikanska väljare tror Biden vann tack vare ett riggat val

Trump lade nyligen även upp ett inslag från Tucker Carlson på Fox News där man diskuterar hur media och de stora plattformarna – Google i synnerhet – påverkade valet på olika sätt.

Och i ett utspel på måndagen konstaterade Trump att det i vissa delstater registrerats fler röster än personer som röstade – bara en av många oegentligheter i valet. Samtidigt utropade presidenten att ”Vi kommer vinna!”.

”Kommer bli episkt”

Enligt advokat Sidney Powell, som arbetat tillsammans med Trumps team, talar bevisen man samlat ”med överväldigande styrka för att denna mjukvara [Dominion] använts för att flytta miljontals röster från president Trump och andra republikanska kandidater till Biden och andra demokratkandidater”.

Stämningen man avser lämna in inom kort beskriver hon som att ”det kommer att bli episkt”.

Röstningssystemet Dominion har Samhällsnytt rapporterat om tidigare och i ett längre inslag, uppdelat i tre klipp, på One America News Network har man satt det under lupp.

Ytterligare oegentligheter fortsätter att upptäckas och uppmärksammas av enskilda privatpersoner.

Media: Trump har gett upp

Påståendena på tisdagen om att Trump skulle ha ”gett sig”, för att Bidens team getts tillgång till federala resurser, avvisas av presidenten.

Football news:

Eriksen pro goal for Milan: It was the perfect free kick for me. I am very happy
Conte on 2-1 with Milan: Before the winning goal, the result was unfair. Their goalkeeper is the best player of the match
Mikel Arteta: Arsenal did everything right, but they lost. Wins give confidence
Nicolo Barella: We proved that we are stronger than Milan
Go do your voodoo shit, you little ass. Ibrahimovic-Lukaku during the Cup match
Pioli on the defeat by Inter: The only difference was the relegation. There could be any result in equal teams
UEFA has no plans to abandon the Euro in 12 cities. Other options are undesirable