Sweden

Trump: Demokraterna fuskade

På onsdagen hölls ett förhör i Pennsylvania i regi av delstatens republikaner där man ville gå djupare in på uppgifterna om oegentligheter och valfusk. Under förhöret ringde president Trump in och gav sin syn på läget.

Ett flertal vittnen berättade om hur man på olika sätt tycks ha försökt att fuska till sig en vinst för Demokraternas presidentkandidat Joe Biden. En av de allvarligaste anklagelserna handlar om att republikanska valobservatörer inte fått bevittna rösträkningen, vilket de har rätt till enligt lag.

Trumps kampanj har hundratals vittnesmål som avlagts under ed. Många av dessa har hotats och skrämts för att tystas.

I Pennsylvania har en domare stoppat delstatens utropande av segrare tills vidare och i Nevada har en domare gått med på att låta Trumps team presentera sina bevis. Liknande förhör som det i Pennsylvania kommer även att hållas i Arizona och Michigan.

Då man tog upp den plötsliga uppgången av drygt 600 000 röster, varav bara ett par tusen gick till Trump, gick ett sus genom publiken. 670 000 röster som inte kunnat observeras ordentligt menar man inte borde tas med i rösträkningen.

Då Trump själv ringde in sade han att Bidens vinst måste upphävas då den egentliga vinnaren är han själv och att det som skett inte är värdigt ett land som USA. Han tackade samtidigt de som nu gör sitt bästa för att försöka rensa upp i röran.

Football news:

Ex-Barca president Gaspar on Setien's compensation: The club has laid out its arguments, the coach has laid out his own. The new president will decide everything, I hope
Koeman after Cornell: You can't miss a penalty twice as a Barca player. This is not serious
Wojciech Szczesny: Juventus wants to win trophies
George Weah: Ronaldo is not the best in the world, but he worked insanely hard to become one. He deserves everything he has achieved
Chelsea have confirmed the loan of Tomori to Milan. It was reported that he can be bought for 28 million euros
Mbappe would like to play at Real Madrid or Liverpool. He is thinking a lot about his future at PSG
Raul is the only Real Madrid candidate in the event of Zidane's resignation (As)