This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tranås kommun kritiseras för adoptionshantering

Tranås kommun kritiseras för hanteringen av ett adoptionsärende där en fyraårig flicka lämnades till ett ryskt barnhem av adoptivföräldrarna. Arkivbild.
Tranås kommun kritiseras för hanteringen av ett adoptionsärende där en fyraårig flicka lämnades till ett ryskt barnhem av adoptivföräldrarna. Arkivbild. Foto: Patrik Lundin / TT

Adoptionsföräldrarna ångrade sig och lämnade den fyraåriga flickan till ett barnhem i Ryssland. Nu får Tranås kommun kritik av Inspektionen för vård och omsorg för sin hantering av adoptionsärendet.

Flickan var 2,5 år när hennes mamma avled. En morbror boende i Tranås kommun och hans hustru förklarade sig villiga att adoptera flickan och godkändes av kommunen. Men livet som adoptionsföräldrar blev inte som Tranåsparet tänkt sig, de reste till Ryssland och lämnade flickan, som hunnit bli fyra år, på ett barnhem.

Nu har Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) granskat hur Tranås kommuns socialnämnd hanterat ärendet och kommer med omfattande kritik, rapporterar P4 Jönköping.