Sweden

Tjeckien: "Sverige muslimskt 2065"

Andrej Babis skriver att en majoritet av Hollands befolkning kommer att vara muslimer år 2044 och att Sverige kommer att ha en muslimsk majoritets­befolkning år 2065.

Till skillnad från många andra politiker är Babis en framgångsrik företagare som brukar hamna på Forbes lista över världens rikaste personer.

Han har kallats för ”Tjeckiens Trump" men till skillnad från den tidigare amerikanske presidenten har han varit drivande inte bara i att prata – utan i att stoppa invandringen.

När Tjeckien efter att 2017 ha prövat att ta emot totalt 12 invandrare beslutade sig för att stoppa invandringen helt var Babis en av de drivande bakom beslutet.

"Efter vad som hänt med Europa kan jag säga klart att jag inte vill se en enda asylsökare i Tjeckien, inte ens tillfälligt", konstaterade han i en text på Expres.cz året innan.

Efter lördagens uttalande har SvD ringt upp enligt Daniel Prokop, en akademiker vid universitet i Prag, som är kritisk mot premiärministerns uttalanden.

– Jag tycker det är olyckligt att han inte fokuserar på verkliga problem, som ekonomin, brister i utbildnings­systemet och bristande integration av arbetskraftsinvandrare, utan på fiktiva, säger han till den liberala tidningen.

Minoritetsgrupper från tredje världen har skapat en stor mängd högst verkliga problem i bland annat Sverige, som nu är det osäkraste landet i Europa efter Kosovo.

Football news:

Juventus will sign Santos forward Caio Jorge. Salary-1.5 million euros plus bonuses
Allegri on Juve: Ronaldo is full of enthusiasm. Dybala has a muscle problem. Kulusevski should be added
Nedved about Locatelli: Juve considers its offer fair and good
Koeman on 3-0 with Stuttgart: A great game of Barca against a strong team. We are on the right track
Mkhitaryan wants to compete with Roma for the scudetto: There will be nothing left without trophies at the end of his career
Pavel Nedved: Ronaldo is a guarantee of goals, an exceptionally valuable player. Juve is betting on him
Zozulya moved to Fuenlabrada from Segunda. His transfer to Alcorcon was disrupted because of fans who called him a fascist