Sweden

"Terrordrottningens" nya brott efter gängmisshandeln av SD-toppens sambo

Lördagskvällen den 6 juni 2009 var Martin Kinnunen och hans sambo på väg hem från ett restaurangbesök i Stockholm.

Kinnunen hade tidigare på dagen deltagit i en kampanj inför EU-valet. På tunnelbanan kände sig paret förföljt av en person med svarta solglasögon och beslutade sig för att gå av vid Gullmarsplan för att ta en taxi resten av vägen.

Där överfölls SD-toppen och hans sambo av ett en grupp på fem personer som slog ned dem på marken och sedan fortsatte att mata slag och sparkar mot paret.

– Nassesvin! Rasister! skrek angriparna under den brutala misshandeln.

En del av misshandeln mot Kinnunens sambo – som fick en hjärnskakning efter att ha slagits i huvudet med ett knogjärn – fångades av övervakningskameran:

Rebecka Roos, som efter dådet fick namnet "Terrordrottningen" på Flashback, dömdes tillsammans med två andra vänsterkvinnor för dådet. Roos dömdes till tio månaders fängelse för misshandeln av Kinnunens sambo.

Den idag 31-åriga vänsterextremisten har efter att ha släppts ur fängelset fortsatt att begå brott, skriver Avmaskerat – en sajt som granskar vänsterns kriminella aktiviteter i Sverige.

Den 19 februari i år dömdes hon av Södertörns tingsrätt till 2.000 kronor i böter för att ha stulit varor för 380 kronor på Ica Maxi i Flemingsberg. Det brottet begicks den 25 januari 2021.

Mindre än en vecka efter den domen dömdes den 31-åriga vänsterkvinnan på nytt, denna gång av Stockholms tingsrätt, för två till fall av stöld som hon begick förra året samt ett fall av narkotikabrott. Domen meddelades trots att Rebecka Roos inte hade dykt upp under rättegången, skriver Avmaskerat.

Denna gång blev straffet en månads fängelse. Att hon döms till fängelse beror på att hon förra året dömdes till två månaders fängelse, en dom som också gällde stöld och narkotikabrott, och under sin villkorliga frigivning begick en ringa stöld i oktober 2020.

Rebecka Roos hade under 2019 också en tvist med Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd i Stockholm. Hon protesterade då mot att hennes socialbidrag dragits in eftersom hon inte följt sin planering och två gånger försovit sig och missat sin missbruksbehandling, rapporterar Avmaskerat.

Football news:

Ronald Koeman: This is not Messi's last game for Barca in the Spanish Cup, I hope
Lionel Messi: I lift a special trophy as the captain of a special club. We are happy
Koeman won the Spanish Cup for the seventh time both as a coach and as a Barcelona player
Laporta on Messi at Barca: Leo is the best in the world. I am convinced that he wants to stay
Messi, Pique and Busquets won the Spanish Cup for the 7th time and repeated the record of ex-striker Athletic Gainsa
Messi has scored 9 goals in the Spanish Cup finals. He surpassed Athletic legend Sarra
Sheffield flew out of the Premier League. He has 14 points after 32 rounds