Sweden

Terrorattentat mot kristen kyrka i islamdominerad Stockholmsförort

Natten mot onsdagen gick vad som antas vara kristendomsfientliga personer till attack mot Spånga kyrka i den ”utsatta”, invandrartäta och islamdominerade Stockholmsförorten Tensta. Tre brandbomber, så kallade molotovcocktails, kastades mot kyrkan. Terroristerna lyckades dessbättre inte sätta kyrkolokalen i brand trots att en eller flera av bomberna trängde igenom fönsterrutor.

– Det är en stark symbolhandling, säger kyrkoherden Jerker Alsterlund om attentatet och tillägger att det sannolikt handlar personer med avsky mot det kristna.

Kyrkan är belägen i utkanten av Tensta och på andra sidan flankerad av Rinkeby. Båda områdena domineras av invandrare från muslimska länder och är klassade som ”utsatta” områden till följd av misslyckad integration och stora problem med kriminalitet och muslimsk radikalism.

LÄS ÄVEN: Brandattack mot kyrka i Göteborg

Det var vid fyratiden på natten som det exploderade vid Spånga kyrka. En brandbomb hade kastats mot kyrkans port och två mot byggnadens fönster som krossades. Som tur var fick elden inte fäste i kyrkans inventarier.

Polisen spärrade av området för teknisk undersökning och rubricerar brottet som mordbrand. Ingen person har gripits för terrordådet.

LÄS ÄVEN: Kyrka i Göteborg vandaliserad: ”Gjorde så ont i hjärtat”

Tidigare utsatt för attentat

Det är inte första gången som Spånga kyrka utsätts för terrorattentat. I december 2018 detonerade en sprängladdning vid en av kyrkans församlingslokaler. Ingen person dömdes för det brottet.

– Den här gången är det värre när det är så tydligt riktat mot kyrkan, säger Jerker Alsterlund.

Football news:

Manchester United will pay almost 5 million euros in bonuses for Bruno if he enters the top 3 of the Golden Ball or becomes the PFA Player of the Year
Arsenal reported a loss of 47.8 million pounds for the last reporting year
Carragher on replacing Salah against Chelsea: I thought it was strange
Liverpool are Interested in Coulibaly
Golovin - the best player of Monaco in February according to the fans
Man City is preparing for Zinchenko a contract for 5 years with a salary of 90 thousand pounds a week (Claret&Hugh)
Salah's agent put an end to the tweet after replacing the player in the 62nd minute of the match with Chelsea