This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

SVT-svaret: Expressens Magda Gad ljuger rakt ut

– Hon sprider en helt falsk uppgift, det är fullkomlig osanning, när hon säger att jag frågade henne om hur hon definierar sig sexuellt. Det har jag absolut inte gjort, säger Anna Hedenmo till Aftonbladet.

SVT-profilen understryker att det är "väldigt allvarligt" att Magda Gad "sprider en falsk uppgift".

Det är på Twitter som Expressens Magda Gad kommer med en rad påståenden om hur hon behandlades av Anna Hedenmo i en personlig intervju i programmet "Min sanning".

Expressenprofilen klagar bland annat på att hon fick frågor om att hon inte har några barn.

"Anna Hedenmo frågade mig också hur jag definierar mig sexuellt. Som tur var har någon klokare människa på SVT klippt bort den frågan. Men att den ställdes borde leda till en intern diskussion inom SVT om vad som görs med skattebetalarnas pengar", fortsätter Magda Gad.

I senare inlägg, efter att Anna Hedenmo kommenterat saken i Aftonbladet, vidhåller Magda Gad att hon fick frågor om sin sexuella läggning:

"… och sedan förneka att frågan ställdes fastän den ställdes inte bara en utan två gånger. Hur jag identifierade mig förr och hur jag identifierar mig nu. Otroligt märklig sak att ljuga om, speciellt då allt finns inspelat. Att Hedenmo förnekar att hon frågat om detta två gånger är mycket allvarligare än att hon ställde frågorna. Ansvarig utgivare för Min sanning behöver ta sig en titt på detta. Det är verkligen inte professionellt att förneka att man ställt frågor och peka ut gästen som lögnare."

Även Carin Ahlqvist, projektledare på samhällsavdelningen på SVT, uppger för TT att någon fråga om sexuell läggning "aldrig ställts" i intervjun. Däremot fick Magda Gad frågor sin tid som medarbetare på homosexsajten QX

Magda Gad har fått stöd i konflikten av bland andra Sveriges nya klimatminister Annika Strandhäll (S):