Sweden

Sverige har fått ett nytt parti – Arabiska Partiet vill ’värna arabers rättigheter’

I fjol fick Sverige sitt första islamistiska parti i Partiet Nyans. Nu får de sällskap av Arabiska Partiet som enligt den fem dagar gamla hemsidan har ”en socialistisk inriktning med vissa kapitalistiska inslag”.

2018 uteslöts Mikail Yüksel ur Centerpartiet efter att det avslöjats att han försökt etablera den fascistiska organisationen Grå Vargarna i Sverige. Året därpå meddelade Yüksel att han startat ett islamistiskt parti med sikte på riksdagen. Målgruppen är främst invandrade muslimer och profilfrågan är ”islamofobi och främlingsfientlighet”.

Nu ser Arabiska Partiet dagens ljus med ”Enighet och gemenskap” som slogan.

På hemsidan beskriver man sig som ett ”politiskt parti som vill föra en effektivare integrationpolitik och värna om arabers rättigheter”. Samtidigt vill man inte att partiets namn ska förväxlas med att man ”står för arabiska värderingar eller att partiets uppgift är att arabisera Sverige”, i stället beskrivs parties primära uppgift som att ”ta ansvar för vårt folkslag” – mer specifikt ”utanförskap, oro inför framtiden, splittring och brist på gemenskapskänsla”.

Ska främja integration

Vidare skriver man att partiet ska ”representera, ta ansvar och verka för araber i Sverige” och ”underlätta integrationen”. Man påstår sig vara ekonomiskt och religiöst obundet samt sekulära.

Man välkomnar samarbete med samtliga riksdagspartier för att få så stora delar av sin politik genomförd.

Dömd grundare

Som kontaktperson på partiets Facebooksida står en 33-årig man i Malmö. På hans personliga Facebooksida presenteras han som ”Sekreterare och stiftare för Arabiska Partiet”.

Samtidigt som 33-åringen kräver att blivande politiker för partiet har arabiskt ursprung och är ostraffade sedan fem år tillbaka har han själv en dom så sent som 2017 då han dömdes i Malmö tingsrätt för olaga hot och ofredande till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

I september utlovar man att presentera en mer detaljerad sakpolitisk plan.

Football news:

Former Atletico captain Gabi has finished his career
Anton Ferdinand on the racist scandal with Terry: I was sent a bullet in the mail. Insults in social networks came every hour
Manchester City have offered 19 million euros including bonuses for 17-year-old Argentine midfielder Sarmiento
Rehagel is a bandit from whom I will not accept an apology. The story of the worst injury in the history of the Bundesliga
Barcelona's presidential election will be held on January 24
Koke: to beat Bayern, you need to play a nearly perfect match. I hope their unbeaten streak ends tomorrow
Loew can return Muller, Boateng and Hummels to the German national team if there are a lot of injuries