Sweden

Svenskarna övertygade om att Sveriges coronastrategi är bäst

Inrikes. Sverige har bäst strategi under coronapandemin av alla länder. Det anser en majoritet av svenskarna, enligt en undersökning från Vetenskapen i samhället och SOM-institutet vid Göteborgs universitet som presenteras idag.

Gilla artikeln på Facebook

1.790 personer har varat på frågan om de "anser att Sveriges strategi för att hantera coronapandemin hittills har varit bättre eller sämre än andra länders strategier?"

52 procent av de tillfrågade svarar att den svenska strategin är bättre, 10 procent sämre och 30 procent varken bättre eller sämre än andra länders. 8 procent av de svarande har ingen åsikt i frågan.

Av undersökningen framgår också att svenskarna litar mer på att den svenska strategin bygger på forskning än de strategier som tillämpas i andra länder.

54 procent av de tillfrågade anser att den svenska strategin i "mycket eller ganska stor utsträckning" baseras på forskning. Andelen svarande som tror att andra länders coronastrategier baseras på forskning är endast 16 procent.

Kvinnor, rödgröna väljare och liberaler är mer övertygade om den svenska coronaöverlägsenheten än män och väljare med högersympatier är, enligt samma undersökning.

Football news:

Overmars about Onan: There have been no contacts with Lyon for a week. There were no problems with Arsenal at all
It seems that Holand remains in Dortmund (although they write about Chelsea and €175 million). Borussia is not set up for negotiations, and it is more profitable for the player to leave later
Edegor does not rule out leaving Real Madrid on loan. Possible return to Arsenal
Denmark defender Andersen has moved from Lyon to Crystal Palace. Contract-for 5 years
Man City will offer new contracts to Ederson, Stones, Foden and Dias
Luka Jovic: I'm in Real Life for a reason. There is a new chance to show your level ahead
Arturo Vidal: Inter wants to reach the Champions League final and win Serie A this season