Sweden

Stockholms damfotboll flyger igen

#mega-ad-wrapper { display: none; }

AIK:s fotbollstjejer har flugit fram under årets säsong och blev på lördagen klart för allsvenskan. Här är det Adelisa Grabus som tar sig förbi en motståndare i en match mot Alingsås.
AIK:s fotbollstjejer har flugit fram under årets säsong och blev på lördagen klart för allsvenskan. Här är det Adelisa Grabus som tar sig förbi en motståndare i en match mot Alingsås. Foto: Tommy Holl/TT

AIK säkrade allsvenskt avancemang i lördags. På söndagen tog Hammarby ett stort kliv mot samma mål. Konkurrensen mellan storklubbarna i Stockholm blir ett lyft för damallsvenskan 2021. Om bara Djurgården klarar nytt kontrakt.

Kopparbergs/Göteborgs FC och FC Rosengård gör upp om guldet i damallsvenskan, med Kristianstads DFF som första utmanare. Tre omgångar återstår. Det blir en rysare även i botten, där flera lag är indragna att följa Umeå ned till elitettan.

Ett av dem är Djurgården, just nu på nionde plats och över nedflyttningsstrecket, men bara med en poäng tillgodo på Piteå (tia) och Umeå (elva).

Football news:

We have a big battle ahead of us. Conor and Sergio Ramos agreed to a fight
Tuchel on the match with Manchester United: Victory is mandatory. Coming to England for her is a big challenge
Jimenez will miss Atletico's games with Real Madrid and Salzburg due to a hip injury
Gladbach midfielder Neuhaus: it's a Pity that we didn't close the issue with reaching the 1/8 final of the Champions League. Let's clear this up in Madrid!
Ex-Manchester City and Arsenal defender Gael Clichy moved to Servette
Son of Maradona: number 10 should be withdrawn from circulation in Barca and other teams of his father
Diogo DotA: Ronaldo was my hero. For children from Portugal, he was always an example