This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Statsminister Magdalena Anderssons motattack efter nazi(s)tavslöjandet: SD är nazister

Sverigedemokraterna är ett nazistparti och den media som igår uppmärksammade att civilminister Ida Karkiainen (S) fångats på bild när hon gjort så kallad Hitlerhälsning till nazistmusik är ”högerextrem”. Så har den den nya socialdemokratiska regeringens krishantering sett ut senaste dygnet.

Det var under måndagen som Nyheter Idag avslöjade att den socialdemokratiska civilministern Ida Karkiainen fångats på bild när hon gör en nazisthälsning under en hemmafest i Haparanda. Bilden är tagen vid ett okänt tillfälle någon gång under 2000-talet. Även Samnytt skrev om bilden under måndagen.

LÄS MER: Här gör s-ministern nazisthälsning

”Högerextrem media”

Karkiainen bekräftade redan under måndagen att det är hon på bilden, men hävdade då att hon inte har något minne av händelsen. Hon förnekade att det är en Hitlerhälsning hon gör på bilden, men menade samtidigt att om det är en nazistisk hälsning så var syftet att ”försöka förlöjliga eller ironisera över det”.

Under måndagskvällen valde Karkiainen att även gå till attack mot de medier som uppmärksammat hennes heilande.

”Det florerar en bild på högerextrem media som ger sken av att jag, ca 15-16 år gammal, gör en gest som kan tolkas som en nazistisk hälsning”, står att läsa i inlägget.

Natten till tisdagen publicerade även Expressen nyheten om den naziheilande s-ministern.

Var 18 år

Ida Karkiainen bor sedan augusti 2013 tillsammans med sin sambo i ett hus utanför Haparanda. Innan dess bodde hon och sambon i en lägenhet på Västra Esplanaden i centrala Haparanda.

Bilden där Ida Karkiainen gör en nazisthälsning är tagen i köket i den lägenheten. Hon flyttade enligt Skatteverkets folkbokföringsregister till lägenheten i juli 2006. Hon var då 18 år gammal.

Ida Karkiainen har inte svarat på om bilden där hon gör nazisthälsning är tagen innan hon flyttade till lägenheten på Västra Esplanaden. Hennes sambo flyttade in i lägenheten 1 april 2004.

Det är fortsatt oklart exakt när bilden är tagen, och hur gammal Ida Karkiainen är på bilden.

Statsministern nazistattackerar SD

Vid en presskonferens under tisdagen fick statsminister Magdalena Andersson frågor om sin nazisthälsande civilminister. Hon gav då Karkiainen sitt fulla stöd.

– Jag har fullt förtroende för att hon inte har de här värderingarna. Absolut. Har jag förtroende för henne som minister? Ja, självklart, sade Andersson.

Statsministern passade även på att gå till attack mot Sverigedemokraterna och anklaga dem för att vara nazister. Magdalena Andersson tycker att det är skillnad mellan om en socialdemokrat gör nazisthälsning och om en sverigedemokrat gör det.

– Skillnaden är väl att väldigt många av de sverigedemokratiska företrädare som, om man pratar om vad som hände i historien. De stod för de här värderingarna. Många står också för de här värderingarna, sade hon.

– Jag kan bara konstatera att det är ett parti med nazistiska rötter och Jimmie Åkesson har sagt Sverigedemokraterna är ett parti som aldrig kommer överge sina rötter. Det är en viss skillnad.