Sweden

Stänger gränsen mot Norge från midnatt

Inrikesminister Mikael Damberg meddelade att gränsen mot Norge stängs vid midnatt. Inresande från Norge rekommenderas att testa sig och isolera sig i sju dagar, efter fem dagar uppmanas man att ta ett nytt test.
Inrikesminister Mikael Damberg meddelade att gränsen mot Norge stängs vid midnatt. Inresande från Norge rekommenderas att testa sig och isolera sig i sju dagar, efter fem dagar uppmanas man att ta ett nytt test. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Regeringen inför ett inreseförbud från Norge. Förbudet gäller från och med midnatt och gäller åtminstone till 14 februari, meddelade inrikesminister Mikael Damberg (S) vid en digital pressträff.

– Vi gör det här i förebyggande syfte, för att minska risken att personer med den här virusvarianten kommer in i Sverige, säger Damberg.

Inrikesministern pekar på de kraftiga restriktionerna, med nedstängning av butiker och annat, som infördes i Oslo-regionen på lördagen efter att fall av den muterade virusvariant som först påträffades i Storbritannien (B117) upptäckts. Om Sverige inte vidtar någon åtgärd finns det en risk att norrmän väljer att göra inköp av mat och alkohol på den svenska sidan.

Football news:

Tuchel-Werner: Timo, you play on the right. You've been playing left for a quarter of an hour. Don't you understand?
Liverpool are 7 points behind the Champions League zone, 8 points behind the lost ones
Neymar can play against Barcelona for about 30 minutes
Benfica offers Diego Costa a 2-year contract with a salary of 3 million euros per year
Thierry Henry: Pep is obsessed with tactics. He sees and wants to change so many things that it can be a problem
Cavani is close to an agreement with Boca Juniors. He wants to leave Manchester United in the summer
There are only 6 coaches in the world with a positive balance against Pep. The leader of the rating-Sulscher