This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Spelet bakom Bragdguldet

PODD | I morgon får vi veta vem som får årets Bragdguld. Efter ett sportår som bjudit på otroliga prestationer, är konkurrensen hårdare än någonsin. Så – hur utser man egentligen rätt vinnare?

Svenska Dagbladets Bragdguld har delats ut sen 1925. Genom åren har 82 män och 22 kvinnor fått utmärkelsen. Vem som ska få utmärkelsen i år är oklart in i det sista. Förra året gick priset till stavhopparen Armand Duplantis, året dessförinnan fick Tove Alexandersson det för sina prestationer i orientering, och 2018 var det Hanna Öberg som fick medaljen för sitt skidskytte med motiveringen ”Olympisk knall av högsta karat, en mental och teknisk bragd med makalös precision” .

Juryn samlas under tisdagen för att komma överens och i år finns många potentiella kandidater att välja mellan. På en kvart får du veta hur arbetet går till när juryn bestämmer vinnare och vad som händer om de inte kommer överens. Med SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad, som också sitter i juryn.

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.