Sweden

Spänningen saknas i nya Fargo-säsongen

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Chris Rock i ”Fargo”.
Chris Rock i ”Fargo”. Foto: HBO Nordic

Efter tre lysande säsonger tar ”Fargo” ett historiskt grepp om maffian och USA:s rasism. Det är för tidigt att kalla säsongen ett misslyckande – men inledningen är på gränsen till långtråkig.

Emyri Crutchfield som Ethelrida i den fjärde säsongen av ”Fargo”.

Foto: HBO Nordic

Vi som är gamla nog att minnas när bröderna Coens ”Fargo” kom minns också att vi nästan skakade huvudet ur led när författaren och producenten Noah Hawley lät meddela att han skulle göra tv-serie av filmen. Men så var första säsongen chockerande bra, en förädling av filmens grundidé med en både djupare story och en jävligare skurk i Billy Bob Thorntons ultrapsyko Lorne Malvo – tänk en mix av ”Twin Peaks”-Bob och Voldemort på anabola.

Sådant ger mersmak, och Hawley levererade snabbt ytterligare två lysande säsonger. Nummer två som prequel till den första, medan den tredje, fristående hade Ewan McGregor som ett otursförföljt tvillingpar och David Thewlis som hetsätande sadist med ruttna tänder. Gemensamt för alla tre är strukturen – själva ”Fargo”-konceptet, om man så vill – med en tydlig klyfta mellan ont och gott, eller kanske snarare mellan de utstuderat onda och de som bara råkar fatta riktigt dåliga beslut. (Däremot bygger ”Fargo”, vad som än står i vinjetten, inte på faktiska händelser.)

Football news:

Capello on the debut of the Beginning: Fantastic goal. I spoke with Gasperini, he is happy
A Spanish journalist compared Fati to a black salesman running away from the police. Barcelona sues (despite the apology)
We play with major soccer bandits, and I get a yellow for it? Mueller - referee of the match with Atletico
Samuel eto'o: Guardiola is great. He didn't go out just for Messi
Amazing time Loko: boldly came out from under pressure, were reliable from behind and attacked beautifully through Miranchuk
Semin on the goal the Beginning: Great debut. He will establish himself at the heart of Atalanta, I have no doubt
Paulo dybala: I always admired Federer, I try not to miss his matches