Sweden

Sömnforskaren: Evig sommartid ingen bra idé

"Jag och de flesta som sysslar med forskning tycker att vintertid är bättre. Det enda skälet till det är att vi på det sättet får lite mer ljus på morgnarna på vintrarna", säger sömnforskaren Torbjörn Åkerstedt. Arkivbild.
"Jag och de flesta som sysslar med forskning tycker att vintertid är bättre. Det enda skälet till det är att vi på det sättet får lite mer ljus på morgnarna på vintrarna", säger sömnforskaren Torbjörn Åkerstedt. Arkivbild. Foto: MIKAEL ANDERSSON / TT

Sommartid eller vintertid? Det är den stora frågan när vi från och med nästa år kanske slipper ställa fram och tillbaka klockan.

Enligt sömnforskaren Torbjörn Åkerstedt är evig sommartid inget att föredra.

Natten mellan lördag och söndag ställs klockan fram en timme – men snart är det troligen slut med det. EU vill att man ska slopa tidsomställningarna efter mars 2021 och att det då ska vara upp till varje medlemsland att välja om man vill behålla sommartid eller vintertid.

Frågan om vilket alternativ Sverige ska välja rör upp känslor hos många människor, menar Torbjörn Åkerstedt som forskar kring sömn vid Karolinska Institutet.

Football news:

Kaloshin returned to Akhmat after a loan at torpedo
Juve want Barcelona to include Alenya, Puig or Trinkau in the deal for Pjanic
Edgaras Jankauskas: MLS pays for the name, not for what you do on the field
Dzyuba leads the national team and Zenit and ensures the result. Ozdoev about a teammate
Ter Stegen wants to receive 10 million euros a year. Barcelona offers 6.3 million plus bonuses
In Serie A, after the restart of the season, they will play every day
Hennessy on Havertz in Bavaria: I can't imagine that right now