Sweden

"Somnade" när Epstein dog – nu åtalas de

Utrikes. De två vakter som påstås ha råkat somna i samband med att Jeffrey Epstein dog i häktet åtalas nu, skriver AP. Men enligt advokaten är duon endast "syndabockar".

Gilla artikeln på Facebook

Jeffrey Epstein dog under mystiska förhållanden i sin häktescell i New York i augusti. Myndigheterna fastslog snabbt att den pedofilanklagade bankiren hade begått självmord – men i USA är det få som tror på den officiella förklaringen.

En berömd rättsläkare, Michael Baden, meddelade i slutet av oktober att han trodde att Epstein hade blivit mördad. Detta efter att ha övervakat obduktionen och granskat bankirens skador.

Baden konstaterade också att det var osannolikt att båda de häktesvakter som hade till uppgift att bevaka Epstein råkade somna i samband med dödsfallet, samtidigt som övervakningskamerorna i cellen och korridoren råkade sluta fungera.

De lokala myndigheterna i New York har riktat in sig på de två fångvaktarna – Tova Noel och Michael Thomas – som nu åtalas för att ha förfalskat dokument i syfte att dölja att de låg och sov vid tidpunkten för dödsfallet.

Advokaten Montell Figgins, som företräder Thomas, säger enligt AP att de två vakterna används som "syndabockar" för att personer högre upp i kedjan ska undgå ansvar.

Football news:

Pep Guardiola: I would have stayed at Manchester City and in League 2
Manchester United is ready to sell Alexis, Lingard, Smalling, Dalot, Jones and Rojo
Frank Lampard: I expect more from Chelsea, but now the result is most important
Atalanta does not lose 15 matches in a row – 13 wins and 2 draws
Lorient threw one newcomer off a plane and sent another under the water-all for the sake of presentations on social networks
Pasalic scored a hat-trick in the match against Brescia. Atalanta smashes the opponent 6:1
Rummenigge on Ribery: Hennessy was like a second father to him, and I was like a second mother