Sweden

Socialdemokraternas partibok styr Svenska kyrkan

DEBATT På söndag går Svenska kyrkans medlemmar till val i en kyrka som är alltmer vilsen. En kyrka vilsen i sin identitet men också en kyrka vars medlemmar i allt större utsträckning får motta hat och hot på grund av sin tro eller kristna identitet, i Sverige som utomlands. Nu är det nog med socialdemokratiskt vanstyre och islamisering av Svenska kyrkan. För att nå dit är det viktigt att alla, såväl troende som icke troende, gör sin plikt och går och röstar.

Kristna är världens mest förföljda grupp. Vi har tyvärr vant oss att läsa och höra om fasanfulla dåd mot kristna runtom i världen. Men de senaste årens dåd är annorlunda. En lärare blev halshuggen på Paris gator efter att ha undervisat om yttrandefrihet. En äldre dam fick sitt huvud avhugget under en bönestund inuti en kyrka i Nice.

Varför? För att vår kristna idétradition och västerländska sätt att leva kränkt islamistiska fundamentalister. Nu har förföljelsen kommit till vårt hem, till vår port och in i våra kyrkor. Nu är det av största vikt att vi står enade mot politisk islam.

Förföljelse av kristna växande problem

Ett flertal rapporter bekräftar att förföljelsen av kristna är ett växande problem i världen. I januari 2020 offentliggjordes en global kartläggning av organisationen Open Doors som visade att 260 miljoner kristna lever under förföljelse. I december 2019 kom en rapport från U.S. Commission on International Religious Freedom som visar att kristna är den mest förföljda religiösa gruppen i världen.

Rapporterna talar om digital massövervakning av kristna och statlig kontroll av kyrkor i Kina, förföljelse från militanta islamister i Afrika, samt politiska ledare i Asien som öppet kungör att de tänker utrota alla kristna.

Svenska kyrkan ska inte samarbeta med antisemitiska islamister

I en tid när kristna attackeras av islamister i allt större utsträckning väljer Sveriges Kristna Råd (SKR), en organisation som Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén är med och leder, samtidigt att dela ut pris till organisationen Islamic Relief.  En organisation vars ledande företrädare vid flera tillfällen uttryckt sig antisemitiskt, samt har kända kopplingar till den av många länder terrorklassade organisationen Muslimska Brödraskapet.

Det är fullständigt oacceptabelt att Svenska kyrkan har något som helst samröre med islamister.

Nej till migrationsaktivism, Pride-gullande och klimatalarmism

Svenska kyrkan är en produkt av sin tid. Under decennier av socialdemokratiskt styre har kyrkan utvecklats till en vänsterliberal opinionsbildare där klassisk kristen tro trängts bort. I stället för att ägna sig åt sitt kärnuppdrag bedriver Svenska kyrkan numera flyktingaktivism, gullar med Pride-rörelsen och målar upp klimatutmaningen som jordens domedag.

Enligt Svenska kyrkans ledning ryms allt detta inom kyrkans uppdrag. Det är lögn. Kyrkans agerande och politiserande i dessa frågor är inte förankrat i heliga skrifter, det är hämtat ur Socialdemokraternas partibok.

Rösta för en klassisk konservativ kristen kyrka

Vi vill i stället se en klassisk konservativ kristen kyrka. En kyrka som lägger särskild fokus på familjevänliga aktiviteter och socialt stödarbete. Vi vill ge de lokala församlingarna möjligheter att bli en verklig diakonal kraft för de som lider nöd – fattigpensionärer, missbrukare, kvinnor i hedersförtryck med flera. Det är fullt möjligt om kyrkan ges ro att vara kyrka i stället för att följa dagsaktuella politiska trender.

På söndag uppmanar vi alla, troende som icke troende, att rösta på ett parti som står upp för kristna såväl i Sverige som utomlands. Sverigedemokraterna kommer att ge Svenska kyrkan mod att stå stadigt i rollen som en sammanhållande kraft, kulturbärare och förvaltare av kristna helger och traditioner. Det är vår skyldighet till nästkommande generationer.

David Lång (SD)
Riksdagsledamot och ledamot i kyrkomötet

Football news:

Sinisha Mikhailovich: Osimhen is an illiterate player in a good sense of the word
Pique to a gay player who has made a coming-out: The football world is lagging behind, and you are helping us move forward. Thank you
Juventus was offered to sign Witzel as a free agent in the summer
Vinicius was racially abused during the match with Barca. La Liga will inform the prosecutor's office
Kristoffer Ayer: According to the level of Liverpool's attack, it seems as if they don't notice some of the opponent's players
In Barca, they are dissatisfied with the game of Pique, Alba and Busquets. Some players may be sold after Koeman's dismissal
Messi and Mbappe missed PSG training before the match with Lille