Sweden

Skjutningen i Jersey: medlemmar i en ”svart antisemitisk sekt” mördade judar

På tisdagsförmiddagen lokal tid började två gärningsmän – en man och en kvinna – skjuta människor i centrala New Jersey. En polisveteran och flera civila dödades i attacken. Nu har nya uppgifter kommit som visar att dådet utfördes av två antisemitiska sektmedlemmar och att det var riktat mot judar.

En dramatisk skottlossning och polisjakt med tunga vapen inblandade ägde rum i New Jersey på tisdagen. Skolor fick låsas och affärer stängas i väntan på att polisen skulle lyckas fånga två gärningsmän som öppnat eld inne i en butik. Till slut blev gärningsmännen skjutna av polis efter en skottlossningsduell.

LÄS ÄVEN: Polisveteran och civila döda efter skottdrama i New Jersey

Nu har det visat sig att gärningsmännens mål var en judisk kosherbutik. Det rapporterar BBC.

Steven Fulop, stadens borgmästare, har sagt till media att övervakningskameror visar att två personer kör långsamt mot butiken i en skåpbil. Sedan ”öppnar de långsamt bildörren med två långa gevär och börjar skjuta från gatan” in i JC Kosher Supermarket.

Gärningsmännen med i antisemitisk sekt

Chefen för allmän säkerhet, James Shea, menar att det finns bevis som tyder på att butiken var målet för gärningsmännens attack. Han säger att gärningsmannen ”gick förbi” många andra på gatan för att specifikt skjuta mot butiken.

Gärningsmännen har identifierats som David Anderson, 47, och Francine Graham, 50. Källor till NBC säger att de var anhängare till sekten Black Hebrew Israelites. Sekten är till för mörkhyade som tror att de är de riktiga ättlingarna till forntida israeliter.

Football news:

Gasperini on two penalties for Juve: They are above any rules in Italy. Did we have to cut off our hands?
Sarri Pro 2:2 with Atalanta: We played with one of the best teams in Europe right now
Pep Guardiola: Manchester City have won a place in the Champions League on the pitch. I hope that UEFA will allow us to play
Atalanta extended their unbeaten streak to 14 games and is ranked 3rd in Serie A
Ronaldo scored his 27th goal in Serie A, converting a penalty in the game against Atalanta. Immobile has 29 balls
Sterling scored 27 goals for the season and broke his record. He scored a hat-trick against Brighton
Three Atalanta players have scored 15+ goals in the Serie A season. This is the best result since 1952