Sweden

Sjuktaxiförare utsatte nyopererade för skräckfärd

En sjuktaxiresa mellan Linköping och Kalmar i onsdags kväll blev inte vad de fyra sjuka och nyopererade patienterna tänkt sig när föraren trampade gasen i botten och drog upp fordonet till uppemot dubbla hastighetsbegränsningen.

I bilen fanns förutom de fyra patienterna också en ledsagare från socialförvaltningen, David Schmidinger. Han säger i en intervju med SVT att han aldrig varit så rädd i hela sitt liv som under skräckfärden med taxiföraren som redan innan avfärd betedde sig konstigt.

Ledsagare övermannade föraren

Efter en tids färd i 135 km/tim på småvägar och ett antal halsbrytande omkörningar av timmerbilar trots mötande trafik lyckades David fysiskt övermanna föraren och få stopp på fordonet. Polis tillkallades men innan patrullen han fram gjorde sig föraren fri och sprang till skogs.

Polisen sökte men lyckades inte hitta vansinnesföraren. Enligt en uppgift tog denne själv kontakt med polisen efter ett antal timmar medan en annan uppgift anger att föraren påträffades senare av polisen. Han är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik och har tagits ur tjänst.

Han kommer inte mer att få köra på uppdrag av Kalmar Länstrafik som ansvarar för sjuktransporterna. KLT har tidigare fått återkommande kritik från sjuka klienter om att de blivit illa behandlade.

Football news:

Semin about Miranchuk: Well done, fighting for his future! It stands up to the competition in Atalanta
Jose Mourinho: I'm not a friend of Klopp, but I have no problems with him
Fiorentina have loaned Napoli defender Malcuis until the end of the season
Brandt was not close to joining Arsenal. Borussia will not let him go in the winter
Pogba to discuss contract extension with Manchester United: I'm going to talk to the club. I want to win
Manchester United defender Tuanzebe was subjected to racist abuse after the defeat to Sheffield United
Barca's acting president refuses to buy the player