Sweden

SD Stockholm i nytt förslag om att bygga vackert: bygg på bredden i varierad bebyggelse

Det modernistiska förslag som majoriteten i staden la fram fick skarp kritik och kallades bland annat för ”en brysk stympning” av Samfundet S:t Erik. SD kritiserade stadens förslag:

[Tengboms förslag framstår som] enahanda, ointressant, kyligt och utan variation och arkitektoniska tillskott.

LÄS MER: SD Stockholm lanserar eget alternativ till modernistiskt nybygge

Nu presenterar SD Stockholm ett eget förslag på hur ett annat område i Stockholm kan utvecklas som stad. I likhet med tidigare föreslår de nybyggnationer av mer klassiskt snitt i en varierad bostadsmiljö.

I bildspelet av de tilltänkta planerna nedan ser man hur den varierade stadsbilden kan se ut, med olika former, färger i byggnader av klassiskt snitt.

#soliloquy-container-328289{opacity:1}#soliloquy-container-328289 li > .soliloquy-caption{display:none}#soliloquy-container-328289 li:first-child > .soliloquy-caption{display:block}

I ett pressmeddelande skriver partiet:

Sverigedemokraterna i Stockholms stad föreslår en traditionell kvartersbebyggelse med varierad arkitektur och sammanhållna gröna innergårdar längs Örbyleden.

Peter Wallmark, gruppledare för SD i kommunen tycker att den gällande planen för området bör ändras då den bara omfattar tre bollplaner:

– Arkitekturen i förslaget är inspirerad av den traditionella stenstaden. Nybyggt kan och ska både vara vackert och funktionellt, säger Wallmark och fortsätter: Vårt nästa steg är att få till en öppen diskussion. Både med boende i området och med övriga partier i Stadshuset. Vi hoppas att gällande plan för bara tre nya bollplaner kan ändras till en stadsdel med både bollplaner och stadsbebyggelse i rimlig skala och med vackra hus, torg, gator och parker.

LÄS ÄVEN: SD Stockholm kritiska till övriga partiers rivningsplaner av historiska byggnader

Football news:

Ancelotti on the recipe for winning the Champions League: unconsciousness of actions, luck and courage
Werder searches for talent using machine learning and predicts injuries from DNA
Langle about the match with Napoli: We have a very small advantage
Elvin Kerimov: in 2012, Utkin calls: I Read your text on Showsport, since September 1, you are fired
Willian is impressed with Arteta's desire to sign him to Arsenal, but has not yet decided where he will go
Adebayor on Ronaldo: real know what they lost by letting him go. These players appear once every 200 years
At 3 o'clock in the morning, Vasya wrote: Elvin, this is pathetic, monstrous. I am wildly disappointed. Kerimov on criticism from Utkin