Sweden

Schweiziskt nej till klimatåtgärder

När schweizarna i helgen röstade om ett paket av klimatåtgärder blev det ett klart nej, ett resultat som landets klimatminister beklagar.

Av de som röstade i söndagens val sa 51,6 procent nej till ett lagförslag som syftade till att minska landets utsläpp av koldioxid. Det hade tagits fram för att Schweiz skulle nå klimatmålen i enlighet med Parisavtalet.

Att det nu inte blir något beklagar klimatminister Simonetta Sommaruga som menar att det nu kommer bli ”mycket svårt” att nå klimatmålen om att halvera landets utsläpp fram till 2030.

Samtidigt blev det även ett nej till ett förslag på ett förbud mot syntetiska bekämpningsmedel inom tio år samt till ett förslag som skulle ersätta jordbrukare som väljer att fasa ut eller minska användandet av bekämpningsmedel.

Direktdemokrati

Omröstningen skedde som ett resultat av Schweiz system med direktdemokrati. Ifall ett förslag från allmänheten samlar åtminstone 100 000 underskrifter går det till omröstning.

Football news:

Juventus will sign Santos forward Caio Jorge. Salary-1.5 million euros plus bonuses
Allegri on Juve: Ronaldo is full of enthusiasm. Dybala has a muscle problem. Kulusevski should be added
Nedved about Locatelli: Juve considers its offer fair and good
Koeman on 3-0 with Stuttgart: A great game of Barca against a strong team. We are on the right track
Mkhitaryan wants to compete with Roma for the scudetto: There will be nothing left without trophies at the end of his career
Pavel Nedved: Ronaldo is a guarantee of goals, an exceptionally valuable player. Juve is betting on him
Zozulya moved to Fuenlabrada from Segunda. His transfer to Alcorcon was disrupted because of fans who called him a fascist