Sweden

Salah vägrade betala tågresan – tacklade värden: ”Jävla svensk-hora-rasist”

Två av SJ:s kvinnliga tågvärdar bad en syrier om biljett i Hallsberg men det var ingenting han tänkte visa. Syriern vägrade kliva av och gick istället till attack. Tågvärdarna fick höra att de var ”jävla svensk”, ”jävla hora” och ”jävla rasist” men de fick även se syriern visa pistol med sin hand och hota att skjuta. Nu döms mannen till fängelse för en lång rad brott däribland flera våldtäkter – men någon utvisning har inte varit aktuell.

Samnytt har i flera artiklar uppmärksammat den utbredda otryggheten bland landets tågvärdar. I ett reportage från Kumla i Örebro län där SJ övervägde att sluta stanna på grund av hot och våld har drabbade tågvärdar och resenärer pekat ut gäng bestående av afghaner, somalier och eritreaner som ansvariga för utvecklingen.

LÄS ÄVEN: Spottloskor, hot och våld – Därför kan SJ-tåg sluta stanna i Kumla

Samnytt har tagit del av en polisutredning rörande ett brott som inträffade på en tågstation i Örebro län den 9 juli förra året. 22-årige Salah Alokul, medborgare i Syrien som folkbokfördes i Sverige i december 2016, angrep två tågvärdar på Hallsbergs järnvägsstation. Detta efter att Salah stoppades utan biljett.

En av tågvärdarna förklarade för Salah att han inte får resa med tåget utan en giltig biljett men det beskedet var ingenting som han skulle acceptera. Salah sprang mot värdarna och rammade dem med sin kropp. Tågvärdarna kallade på förstärkning och tåget blev stillastående i väntan på polis.

Salah hävdade sedan att han hade en biljett som han lyckats köpa i samband med att tåget var stillastående. Men tågvärdarna förklarade att han inte var välkommen att resa med tåget.

Juckade och totade att skjuta tågvärden

Då exploderade Salah inför övriga resenärer och började spotta ”snorloskor” omkring sig och kalla en av tågvärdarna för ”jävla svensk”, ”jävla hora” och ”jävla rasist”.

Salah skulle även peka mot sitt kön och göra juckande rörelser riktat mot den kvinnliga tågvärden. Salah formade även handen som en pistol för att sedan rikta den mot sitt eget huvud och därefter mot tågvärden.

Enligt tågvärdens vittnesmål har Salah sagt att han inte bryr sig om de anmäler honom till polisen eftersom han ”inte är rädd för polisen” och att det därför inte kan skrämma honom.

Tågvärden: ”Aldrig varit med om något liknande”

Den kvinnliga tågvärden berättar för polisen att hon aldrig tidigare har varit med om att bli hotad att bli skjuten av någon resenär. Hon känner sig äcklad men även en oro att arbeta efter händelsen.

Salah syns komma gående mot kameran. Foto: Polisen

Salah: ”Har aldrig gjort något sådant”

I polisförhör erkänner Salah att han klivit på tåget utan biljett men förnekar att han ska ha uppfört sig aggressivt eller hotat värdarna. Vidare vill han inte kännas vid att han kallat en av tågvärdarna för bland annat rasist.

Vägrade betala pizza – hotade att skicka Malmögäng

Den 28 maj meddelade Örebro tingsrätt att Salah döms för en lång rad brott. Det handlar bland annat om flera våldtäkter och sexuellt ofredande, olaga hot och hot mot tjänsteman.

När det gäller brottet olaga hot ska Salah den 2 juni ha ätit mat hos en pizzeria på Gamla gatan i Örebro men han tänkte inte betala för sig. Istället gick han till attack mot personalen genom att utdela knytnävsslag. Efter misshandeln bötfällde Salah pizzerian på 50 000 kronor och hotade att ringa gängkriminella i Malmö som skulle ”stänga stället”.

Salah Alokul. Foto: Polisen

Rätten anser att fängelse i sju år är en lämplig påföljd för brotten och enligt gällande praxis kommer Salah vara ute igen efter att ha avtjänat två tredjedelar av straffet.

Kammaråklagare Mats Berg har inte yrkat på utvisning för Salah som folkbokfördes i Sverige år 2016. Samnytt har utan framgång sökt Berg för en kommentar.

LÄS ÄVEN: Tjuvåkande migrant hotade skära halsen av kvinnlig tågvärd – skulle ”knulla” och ”pissa” på henne
LÄS ÄVEN: Konduktör bad nyanlända syrier vara tysta – blev brutalt nedslagen

Football news:

Juventus will sign Santos forward Caio Jorge. Salary-1.5 million euros plus bonuses
Allegri on Juve: Ronaldo is full of enthusiasm. Dybala has a muscle problem. Kulusevski should be added
Nedved about Locatelli: Juve considers its offer fair and good
Koeman on 3-0 with Stuttgart: A great game of Barca against a strong team. We are on the right track
Mkhitaryan wants to compete with Roma for the scudetto: There will be nothing left without trophies at the end of his career
Pavel Nedved: Ronaldo is a guarantee of goals, an exceptionally valuable player. Juve is betting on him
Zozulya moved to Fuenlabrada from Segunda. His transfer to Alcorcon was disrupted because of fans who called him a fascist