Sweden

”Så bör M driva på för jämställdhet”

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Debattören och rapportförfattaren Sofia Andersson.
Debattören och rapportförfattaren Sofia Andersson. Foto: Pressbild

Moderaternas politiska förslag om mer självständighet och frihet måste nå alla kvinnor, inte bara de traditionellt högpresterande och karriärlystna. Det skriver Sofia Andersson, Muf.

När Moderaterna diskuterar jämställdhet är det med utgångspunkten att kvinnor såväl som män ska ha möjligheten att stå på egna ben. Den egna försörjningen är därför avgörande. Moderaterna är de kanske främsta försvararna av att den som anstränger sig och är duktig på det den gör ska kunna nå dit den vill. Då bör Moderaterna också ha de bästa lösningarna för att undvika orättvisor och glastak på arbetsmarknaden. Den möjligheten finns. Feminism och jämställdhet behöver inte vara vänsterpräglat eller kännetecknas av kollektivistiska lösningar och statligt tvång.

Vilken är vår tids stora jämställdhetsutmaning? Kvinnor jobbar oftare deltid och är föräldralediga oftare och längre. Dessutom är de mer sällan chefer och har ett mindre sparande och ägande. Den stora jämställdhetsutmaningen är ekonomisk frihet och möjligheten att stå på sina egna ben.

Football news:

Atalanta Director: everything is fine with Miranchuk, there are no symptoms of coronavirus
Kovid mocks the Latvian championship: the team got only 8 people (but still did not finish the match)
Gerard Pique: We all hope that Messi will stay at Barca
Agent of coronavirus from the Beginning: I feel fine. A test is a test
Barcelona has reached an agreement in principle with the players to reduce salaries. The club will save 122 million euros
Barca presidential candidate farre: We need to get Neymar back. He also wants to move
Maradona's son said goodbye to his father: You will never die, because I will love you until my last breath