Sweden

S-topp: Trångboddhet gör folk kriminella

Politik. Det är trångboddheten som leder till att människor blir kriminella. Det skriver den socialdemokratiske riksdagsledamoten Johan Löfstrand i en debattartikel i Dagens Arena.

Gilla artikeln på Facebook

Johan Löfstrand vill satsa mer skattepengar på att som han uttrycker det "bygga bort segregationen", för att på så sätt lösa den grova kriminaliteten.

"Det är inte svårt att se hur grov kriminalitet och sociala problem frodas och växer i områden med de sämsta bostadsförhållandena", menar han i sin debattartikel.

Löfstrand anklagar inte minst Moderaterna för att "fly från ansvar" och "spä på otryggheten" genom att inte vilja satsa lika mycket skattepengar på bostadsbyggande som Socialdemokraterna vill göra. Därmed, menar han, väljer fler att bli grovt kriminella.

"Alla i Sverige påverkas av segregationen, men mest påverkas de med lägre inkomst och socioekonomiska utmaningar. Det är familjer som bor fem personer i en trea som känner trångboddhetens problem. Det är ungdomen som inte lyckas hitta en egen bostad eller tvingas hoppa mellan osäkra andrahandskontrakt", skriver Johan Löfstrand bekymrat.

Football news:

Cherevchenko is the best RPL coach in November. He was ahead of Semak and Tedesco
Ronaldo on 750 career goals: Thanks to loyal opponents. You made me work harder every day
Neymar on reuniting with Messi: next year we have to do it
Scott Micromini: I hope Manchester United will win Leipzig and away
Lampard on whether Giroud will start in the Premier League: we'll See. Forward scored 4 goals for Sevilla
Lucescu after 0:3 with Juve: Dynamo is learning, getting experience and should go to the eurovesna
You can't be half-pregnant and half-make the playoffs. Tuchel on PSG's chances in the Champions League