Sweden

S-styret i Malmö kritiseras: Utnyttjar coronastöd till att täcka kostnader för socialbidrag

Sverigedemokraterna i Malmö stad kritiserar S-styret för att använda coronakrisen för att täcka gamla underskott. Stadens kostnader för försörjningsstöd har ökat med 50 miljoner kronor på grund av pandemin. Men styret allokerar fem gånger så mycket – 250 miljoner kronor – till socialbidragsbudgeten.

Samhällsnytt har nyligen uppmärksammat hur Malmö stad fortsätter betala ut miljontals kronor av skattebetalarnas pengar till illegala migranter. I sociala medier skrev Nima Gholam Ali Pour, som är politisk sekreterare för Sverigedemokraterna lokalavdelning i Malmö, att kostnaden för socialbidrag kommer att nå hela 1,2 miljarder kronor i slutet av året. Samtidigt tydliggjorde han att arbetsmarknads- och socialnämnden kommer att ha ett underskott på 434 miljoner kronor i slutet av året vilket inte har med rådande coronakris att göra.

LÄS ÄVEN: Malmö fortsätter betala ut miljontals skattekronor i bidrag till illegala

På fredagen höll Malmös kommunfullmäktige ett extrainkallat möte om insatser i coronakrisen där en budget på 460 miljoner kronor klubbades igenom under namnet ”krispaket”. I ett Facebookinlägg på lördagen vill Gholam Ali Pour reda ut vad paketet egentligen handlar om.

Enligt Gholam Ali Pour är Socialdemokraterna och Liberalernas paket ett bidragspaket och inte ett krispaket. Detta eftersom 55 procent av medlen i paketet, motsvarande 405 miljoner kronor, går direkt till kostnader för socialbidrag.

”Det finns inga gränser för S omoraliska beteende”

Den uppkomna ökningen av försörjningsstöd stämmer inte överens med summan som S-styret skjuter till. Kostnaderna för försörjningsstödet har enligt Gholam Ali Pour ökat med 50 miljoner kronor som en konsekvens av rådande pandemi, men styret skjuter till hela 250 miljoner kronor. Det har fått Gholam Ali Pour att anklaga styret för att använda krisen för att täcka gamla underskott.

Här ser man hur Socialdemokraterna prioriterar i Malmö. Var går pengarna? Inte till näringslivet. Inte till utbildning. Inte till arbetsmarknadsåtgärder. Större delen av krispaketet för covid-19 går till bidrag. Det går till det som tidigare kallades socialbidrag.

Nu är det så att försörjningsstödskostnaderna har ökat med 50 miljoner på grund av covid-19. Så frågan är varför Socialdemokraterna tilldelar 250 miljoner kr till försörjningsstödet? Jo, Socialdemokraterna använder covid-19 för att täcka gamla underskott med ett krispaket. Det finns inga gränser för Socialdemokraternas omoraliska beteende. Att kalla ett bidragspaket för ett krispaket är lågt. Att använda covid-19 för att täcka underskott inom försörjningsstödet är lågt

Igår hade Malmö stad sitt sista kommunfullmäktigesammanträde innan sommaren.Ett beslut togs om ett krispaket på grund…

Posted by Nima Gholam Ali Pour on Saturday, July 4, 2020

LÄS ÄVEN: Glädjebeskedet i bankrutt-Malmö: kommunala stödet till muslimsk Eid-festival ska utökas

authorimage

Football news:

Keylor Navas was injured in the game with Atalanta
Pogba is expecting Manchester United to start negotiating a new contract with him after the Europa League. The player is happy at the club
While PSG vs Atalanta – 🤦♂app. It is a complete disappointment from unrealized moments
Real won't buy players if they don't sell anyone. Ceballos and Lunin will return
Jaydon Sancho: I like playing in Borussia. We have extraordinary players
Pashalic scored 12 goals in the season – the best result in his career
Anyone who eats three slices of bread with Nutella will be in stock. Nagelsmann about the lineup for the game against atlético