Sweden

”S måste ta kulturens villkor på allvar”

Vi är många miljöpartister som anser att kulturminister Amanda Lind på ett orättfärdigt sätt fått skulden för den situation som uppkommit, skriver artikelförfattarna.
Vi är många miljöpartister som anser att kulturminister Amanda Lind på ett orättfärdigt sätt fått skulden för den situation som uppkommit, skriver artikelförfattarna. Foto: Pontus Lundahl/TT

Det är dags för ansvariga socialdemokrater i regering att ta kulturens villkor under coronakrisen på allvar. Regelverket måste ses över så att det går att ha fler smittsäkra kulturevenemang. Det skriver miljöpartistiska kulturpolitiker från hela landet.

Vi ser alla hur kulturen blöder. Coronakrisen har slagit stenhårt mot den bransch som vi älskar så mycket. Det är små likaväl som stora artister och kulturskapare som drabbas, och även om de större säkert har marginaler så de klarar sig, så sysselsätter de en hel rad närbesläktade näringar, som scenarbetare, ljud- och ljustekniker, logistik- och transportsektor, restaurang- och livsmedelsnäring och många fler.

Vi är många miljöpartister som anser att kulturminister Amanda Lind på ett orättfärdigt sätt fått skulden för den situation som uppkommit. Faktum är att Amanda Lind agerade snabbt och resolut när krisen var ett faktum. Kulturministern har utarbetat och drivit igenom fyra omfattande stödpaket till kulturlivet samt två till mediesektorn. Totalt handlar det om nästan 1,7 miljarder kronor till arrangörer av kultur, scenkonstinstitutioner och museer, frilansande konstnärer och kulturskapare, kommuner och regioner, medier och många fler. Det är åtgärder som saknar motstycke i vårt land.

Football news:

Barcelona's Interest in Isak Increased after Koeman's appointment. Larsson has a high opinion of the player (Mundo Seportivo)
Manuel Pellegrini: When you play against Real Madrid and var, it's too much
PSV and Porto are Interested in Barcelona midfielder PUC. He doesn't want to leave the club
Puyol about Barcelona: If we want to win the championship, we need to perform very well
Schalke sacked Wagner. The team has not won the Bundesliga since January
Iacini on 3:4 with Inter: Even a draw would be an unfair result, given how many chances Fiorentina created
Ramos Pro 3:2 with Betis: the Referee tried his best and didn't do anything intentionally