Sweden

Runar: TV4:s redaktion "inkompetenta, urbota korkade, korrupta"

Det är TV4:s rapportering om och analyser av det amerikanska presidentvalet i november som enligt Runar Sögaard lämnar en del övrigt att önska.

"Maken till ensidig, partisk och genommanipulerad vinkling får man gräva och zappa länge för att hitta", skriver han på sin blogg.

Det finns enligt Sögaard en "enorm diskrepans" mellan TV4 och norska NRK och TV2 – men även SVT – i hur de rapporterar om USA-valet. TV4 sticker ut – och kanalen verkar dessutom ha "köpt" medarbetarna Marcus Oscarssons och Andreas Utterströms "själar", skriver profilen och fortsätter:

"Dessa två herrars perspektiv, insikt och insyn i amerikansk politik är i bästa fall skrattretande, men tyvärr är det enbart förljuget och tragiskt. De kan i bästa fall kallas Sveriges skickligaste megafoner för WP, NYT, MSNBC och CNN."

Runar Sögaard utmanar också Oscarsson och Utterström till debatt om amerikansk politik, "varsomhelst och närsomhelst".

"Önskar verkligen att folk ska få se hur dåligt ställt det är med deras politiska fakta", skriver han.

Kändisprofilen konstaterar också att folk hånade honom när han år 2015 spådde att Donald Trump skulle vinna presidentvalet i USA. Sögaard är idag säker på att Trump kommer att segra även i november.

"Trump kommer vinna valet, okunniga svenska tittare kommer undra 'hur det kunde hända?' och förbannade journalister kommer dra till med de mest osannolika bortförklaringar", skriver Runar Sögaard.

Football news:

Barcelona's Interest in Isak Increased after Koeman's appointment. Larsson has a high opinion of the player (Mundo Seportivo)
Manuel Pellegrini: When you play against Real Madrid and var, it's too much
PSV and Porto are Interested in Barcelona midfielder PUC. He doesn't want to leave the club
Puyol about Barcelona: If we want to win the championship, we need to perform very well
Schalke sacked Wagner. The team has not won the Bundesliga since January
Iacini on 3:4 with Inter: Even a draw would be an unfair result, given how many chances Fiorentina created
Ramos Pro 3:2 with Betis: the Referee tried his best and didn't do anything intentionally