Sweden

Rimfrost ökar i kraft med ny insats i Malmö

#AdSplashOverlayWindow { display: none; }

Andy Roberts, lokalpolisområdeschef, och Stefan Sintéus, regional kommenderingschef, håller en pressträff om Operation rimfrost i Malmö.
Andy Roberts, lokalpolisområdeschef, och Stefan Sintéus, regional kommenderingschef, håller en pressträff om Operation rimfrost i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Trots mord och bombdåd på andra platser i landet rullar polisens Operation rimfrost vidare i södra Sverige med full kraft.

Fler extraresurser kommer till Malmö nästa vecka när en ny insats mot stadens kriminella drar igång.

Under januari har det skett flera mord och bombdåd i Uppsala, Norrköping och i Stockholmstrakten, men Malmöpolisen är inte orolig för att resurser inom Operation rimfrost ska försvinna från södra Sverige.

– Vi har resurser, beroende på vilka kompetenser de har, som kommer både in och ut ur rimfrost. Det är klart att vi ser på prioriteringar och helheter över landet, men här nere finns det resurser med god kompetens som jag inte alls behöver vara orolig för resursmässigt, säger polismästare Stefan Sintéus, som är regional kommenderingschef i syd för rimfrost.

Football news:

Conte on 4:3 with Fiorentina: impressed with Inter's attack. We didn't have enough balance, we paid for it
Zidane about 3:2 with Betis: real can get better and will. A difficult game, but we believed in winning until the end
Dest said goodbye to the Ajax players and will fly to Barcelona today (Gerard Romero)
Vidal made his debut for Inter in the match against Fiorentina
Barcelona will only consider Zinchenko if Firpo leaves
The referee after VAR for a foul on Jovic removed defender Betis Emerson
Lampard replaced Kepu, but got 0-3 from West Brom in the first half. Then Chelsea got together and gave a comeback of the weekend: only the pupils scored