Sweden

Raseriet mot Mosley vaknar i vargtimmen

SvD:s Kristin Lundell hoppas på en framtid där man inte behöver gå Michael Mosleys sömnskola för att få vakna utvilad.
SvD:s Kristin Lundell hoppas på en framtid där man inte behöver gå Michael Mosleys sömnskola för att få vakna utvilad. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Vi borde ta befälet över våra kroppar. Det vet vi om, men orkar ändå inte alltid ta tag i det. Kristin Lundell blir elev i ”Mosleys sömnskola” – och börjar tänka olydiga tankar under sömnlösa nätter.

Michael Mosley tar sig en tupplur.

Foto: Ken McKay/TT

Biträdande statsepidemiolog Anders Wallenstens ”Hälsogåtan”, Anders Hansens alla böcker om hur man blir hjärnstark och Björn Natthiko Lindeblads ”Jag kan ha fel” – den som törstar efter nyutgiven kunskap om hur man bättre kan leva sitt liv behöver inte rusa över ån efter vatten. Möjligtvis behöver man plocka fram sin skärmhjärna och börja detaljstyra minuterna för hur man som modern människa ska kunna leva enligt kroppens ursprungliga behov.

Vi har ju annars anpassat oss till det som marknaden kräver – att arbeta så fort de tillfälliga giggen och den ständiga uppkopplingen kallar på oss – men så kommer den där gamla ursprungskroppen och stretar emot som en femåring. Inte konstigt att den moderna människan måste läsa sig till kunskapen om hur man ska få alla bitar att gå ihop. Det är ett heltidsarbete att vara människa och dessvärre är det ett jobb som varken går att göra på distans eller lägga ut på entreprenad.

Football news:

Sociedad coach on the draw with Real Madrid: If we had scored 2-0, everything would have been different. Fair result
Only Raul and Casillas were younger than Vinicius when they played their 100th match for Real Madrid
Zidane on the draw with Sociedad: We lost two points. We had obvious moments in the first half
Wolverhampton defender Kilman is ready to play for the Ukrainian national team. Earlier it was reported that he can choose Russia
Pochettino on the new remontade with Barca: In football, even the unthinkable is possible, but we are positive
Real Madrid snapped a 5-game winning streak with a draw with Sociedad
Neymar is likely to miss the Barcelona game. PSG don't want to take any chances