Sweden

"Viruset mindre farligt än sars och mers"

#AdSplashOverlayWindow { display: none; }

Fall av det nya viruset har bland annat upptäckts i Sydkorea (bilden) där myndigheterna arbetar hårt med att stoppa en eventuell smittspridning. På skylten står det: Vänligen vänta.
Fall av det nya viruset har bland annat upptäckts i Sydkorea (bilden) där myndigheterna arbetar hårt med att stoppa en eventuell smittspridning. På skylten står det: Vänligen vänta. Foto: Ahn Young-joon/AP/TT

Det nya virus som sprids i Kina tycks vara mindre farligt än både sars och mers. Det säger statsepidemiologen Anders Tegnell. Detta trots att det nya viruset redan hunnit ta livet av 26 personer.

Kunskapen om det nya coronavirus som började spridas från Wuhan i Kina är fortfarande liten och uppgifterna är knapphändiga.

– Det är fortfarande ganska tidigt i epidemin, men av den information vi fått hittills verkar det inte ge lika många dödsfall som sars eller mers. Visst är det personer som dör, men i jämförelse med antalet exponerade är det förhållandevis få, om man jämför med sars och mers. Dessutom verkar de som har dött hittills redan ha varit väldigt sjuka, säger Anders Tegnell.