This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Publiken slog ner vänsterextremister på Zemmours massmöte

Eric Zemmour meddelade förra veckan officiellt att han ställer upp som kandidat i det franska presidentvalet i vår.

I en pampig kampanjvideo lovade han att ta upp kampen mot folkutbytet i Frankrike.

– I årtionden har våra makthavare, både till höger och till vänster, lett oss på denna dödliga väg av nedgång och dekadens. Högern och vänstern har ljugit för dig och skylt över situationens allvar. De har mörkat befolkningsbytets verklighet, sade han bland annat.

På söndagen höll Eric Zemmour sitt första valmöte i Paris. Enligt France 24 dök cirka 13.000 anhängare upp. Samtidigt demonstrerade även cirka 2.000 vänsteraktivister i den franska huvudstaden mot presidentkandidaten, som de anklagade för att vara "rasist".

Massmötet förde tankarna till Donald Trumps valmöten i USA. Bland annat buade deltagarna ut vänsterjournalister som var på plats för att bevaka händelsen.

En grupp aktivister från vänsterextrema SOS Racisme genomförde en kupp under mötet. De ställde sig upp och vände sig mot scenen. På ryggarna hade de bokstäver som tillsammans bildade budskapet "Nej till rasism".

Anhängare till Zemmour svarade med att attackera vänsterextremisterna och puckla på dem. Åtminstone två personer blödde efteråt, enligt en journalist på AFP som var på plats.

– Inom loppet av några sekunder kastades stolar, aktivister kastades till marken och misshandlades. De fick öppna sår – minst två av dem – och även andra fick ta emot slag. Här, i Frankrike år 2021, kommer vi till ett möte för att säga nej till rasism, och det slutar med att vi får blödande huvuden, säger Dominique Sopo, ordförande för SOS Racisme, till AFP.

Enligt SOS Racisme var syftet med aktionen att använda "icke-våld" för att protestera mot "rasism".