Sweden

Polisutbildningen vidtar inga åtgärder mot SD-fientlig aspirant: ”Inga synpunkter”

Polisutbildningen vid Södertörns högskola kommer inte vidta några åtgärder mot polisaspirant Bareq Ahmed Sami som menar att de numera 1,1 miljoner SD-väljarna är ”äckliga”, ”rasister” och ”nazister” och önskar livet ur dem. Enligt ledningen har man inga synpunkter på studenters politiska uppfattning.

Det var på onsdagen som Samhällsnytt kunde avslöja hur en polisaspirant som arbetar på fältet i Stockholm uttrycker ett starkt hat mot Sverigedemokrater och uppmaningen att ”följa eran ledare Hitler och ta självmord”.

LÄS ÄVEN: Polisaspirant Bareq hatar ”äckliga SD-väljare” som bör begå självmord: ”Får tycka vad man vill”

Beraq publicerade inlägget hösten år 2015, tre år innan han påbörjade polisutbildningen vid Södertörns högskola. Ett utbildningssäte som kritiserats hårt för att vänstervrida polisutbildningen genom mer fokus på frågor som ”genus, klass och etnicitet”. Samhällsnytt ringde upp aspiranten för att höra hur han ser på sitt inlägg idag och hans syn på Sverigedemokrater.

Men han var inte intresserad av att berätta hur det ser ut idag. Han försvarade hatinlägget med att man får tycka vad man vill i Sverige och hänvisade sedan till Polismyndighetens pressavdelning.

Ledningen: ”Det var långt innan”

På torsdagen meddelade Josefine Mårdenfalk som är utbildningsadminsitratör att ledningen för polisutbildningen hanterar frågan kring aspiranten. Dagen därpå meddelade ledningen att man inte har några synpunkter på studenters politiska uppfattning. Vidare anser man att Beraqs Facebookstatus ”var långt innan” studenten antogs.

Södertörns högskola tar avstånd från hatiska uttryck åt vilket håll de än riktar sig. I övrigt har vi inga synpunkter på vare sig studenters eller anställdas politiska uppfattning. Den facebookstatus som citeras är från 2015, vilket var långt innan studenten antogs hos oss.

Vid antagning till Polisutbildningen, som Polismyndigheten ansvarar för, genomförs bland annat psykologisk prövning och säkerhetsprövning för att bedöma lämpligheten hos de personer som söker till Polisutbildningen. Vi litar till Polismyndighetens bedömning.

Med vänlig hälsning POLISUTBILDNINGENS ADMINISTRATION

LÄS ÄVEN: Knäböjande poliskvinnan nyexaminerad och ”har sjukt svårt för vapen”

authorimage

Football news:

Umtiti on leaving Barca: there Were contacts with Lyon, but nothing concrete
Calm down, dad, I'm not on the field yet! 😂 . Rodrigo joked about Modric's pass in the out when the Brazilian came on as a substitute
Luka Modric: I'm too old to go back to Tottenham. I want to play for a few more years
Adama Traore: I don't think speed is related to skin color
Riyad Marez: If I went to Marseille, they decided that I was not good enough
Defoe scored the 300th goal of his club career. It's been 20 years since his first ball
Gattuso on 2:1 with Benevento: Napoli played too predictable before the break