Sweden

Polisen söker mordfilm från Tensta

Publicerad 27 september 2020 kl 13.31

Inrikes. En film som cirkulerat på sociala medier ska visa hur en man blir misshandlad till döds av flera gärningsmän i Stockholmsgettot Tensta. Nu vädjar polisen om att få in videon.

Gilla artikeln på Facebook

Natten den 1 juli 2020 efter klockan 02 fick polisen ett larm om en blödande man intill en vändplan på Skäftingebacken i Tensta.

När polis kom till platsen fann de en ung man i 20-årsåldern medvetslös på marken med omfattande huvudskador. Sjukhuspersonalens spontana uppfattning om mannens skador var att han blivit utsatt för våld mot huvudet.

På kvällen den 7 juli 2020 avled offret på sjukhuset till följd av sina skador.

Det har kommit till polisens kännedom att delar av misshandeln som sedan ledde till att målsägande avled på sjukhuset ska ha filmats och därefter spridits på sociala medier. Filmen ska också enligt uppgift vara så pass omfattande att man kan se och identifiera gärningsmännen när de misshandlar målsägande till döds.

Polisen är mycket angelägna om att få in filmen och även alla tips kring denna film samt iakttagelser i samband med händelsen. Den som har tips uppmanas ringa polisen på 11414.

Football news:

Barca presidential candidate Font: we need to bring back Pep, Xavi, Iniesta, Puyol to create a competitive project
Mancini on Balotelli: I'm sorry to see him like this. By the age of 30, he should have reached maturity
Fabio Capello: Barcelona could have scored 8 goals for Juve instead of 2. The difference between the teams is shocking
Nagelsmann boasted that Leipzig would read any Manchester United scheme - and got 0:5. Solskjaer still surprised him, and then finished off Rashford
Tuchel on criticism: PSG leads in France. Juve, Liverpool, city, Barcelona and Real Madrid in 1st place in their respective leagues?
Owen Hargreaves: Van de Beek could be Manchester United's Muller. Once he is in the squad, he will not be forced out
The French Cup is suspended until December 1 due to coronavirus. Ligue 1 matches will be played without spectators