Sweden

Pentagon erkänner: UFO existerar

Efter att under flera decennier ha förnekat förekomsten av UFO:s erkänner nu den amerikanska regeringen och Pentagon plötsligt att det verkligen finns något där ute som inte kan förklaras med vetenskap. Till nästa månad har USA:s underrättelsegemenskap beställt en rapport om fenomenet av den nationella underrättelsechefen och försvarsministern. Inför det presenteras unika bilder på UFO som Pentagon bekräftar är äkta och som aldrig tidigare visats för allmänheten.

Det är 60 Minutes som tar upp den senaste utvecklingen kring mysteriet med de oidentifierade flygande föremålen som fastnat på film 2004 och 2015. Under 20 år genomförde Luis Elizondo militära underrättelsetjänstoperationer i Afghanistan, Mellanöstern och Guantanamo. Han hade inte ägnat UFO:s en tanke förrän 2008 då han tillfrågades att gå med i vad Pentagon kallade Advanced Aerospace Threat Identification Program, AATIP.

AATIP:s uppdrag var tämligen enkelt – att samla och analysera information rörande så kallade avvikande flygfordon, UAP, även kända som UFO. Hur knasigt det än låter understryker han att de oidentifierade flygande föremålen är verkliga och att frågan är vad de är, vad är dess intentioner och kapacitet.

– Tänk dig en teknologi som kan göra 600-700 g, som kan flyga 20 000 kilometer i timmen, som kan undgå radar och som kan flyga genom luften och vatten och möjligen rymden. Och förresten, har inga uppenbara tecken på framdrivning, inga vingar, inga kontrollytor men kan ändå trotsa de naturliga effekterna av jordens dragningskraft. Det är precis vad vi ser.

I vissa fall finns det en enkel förklaring till vad människor sett. Men i vissa andra fall är det inte fullt så enkelt. Det är då man uteslutit alla sådana eventuella förklaringar och frågetecknen kvarstår som det blir övertygande och problematiskt, säger han.

En säkerhetsrisk

Före detta marinpilot Ryan Graves kallar vad som än finns där ute en säkerhetsrisk. 2014 stötte han på svävande objekt i skyddat luftrum som dök upp både på radar och infraröd kamera.

2019 togs fotot nedan i samma område. Pentagon har bekräftat att man inte kunnat identifiera objekten. Enligt Graves ser piloter som tränar i området liknande saker hela tiden.

Hos Pentagon möttes fynden med skepsis och finansieringen av AATIP stoppades 2012. Elizondo och en handfull andra höll dock liv i projektet tills han fem år senare frustrerad slutade, men inte innan han fick bort hemligstämpeln från videoklippen.

Kräver svar

Christopher Mellon har arbetat som vice biträdande försvarsminister för underrättelsetjänsten både under president Clinton och Bush och hade tillgång till topphemliga regeringsprojekt.

2017 oroades han alltmer över att inget gjordes åt de oidentifierade flygande föremålen. Som privatperson fick han tag på videoklippen som Elizondo avklassificerat och läckte dem till New York Times. Tillsammans med Elizondo började de berätta vad de visste till de som ville lyssna. På detta sätt ville man få försvarsdepartementet att titta närmare på fallen, vilket är vad man nu gör – i augusti återupplivade Pentagon AATIP, militär uppmanas att rapportera vad de ser och senaten vill ha svar.

Football news:

The Spanish fan has been going to the matches of the national team since 1979. He came to the Euro with the famous drum (he could have lost it during the lockdown)
Ronaldo removed the sponsored Coca-Cola at a press conference. Cristiano is strongly against sugar - does not even advertise it
Sweden forward Isak: I would like to have a little more possession. But we are happy with the point
Luis Enrique: Spain tried to create chances, but the pitch was not the best. Players complained
Laporte on Morata's blunder: He will shut everyone's mouths by scoring three goals in the next match
Messi scored from Chile's free kick. He became the record holder of Argentina for goals in official matches
Spain scored 2 shots on target in the 2nd half against Sweden-both after 89 minutes